Tungt bevæpnet politi og ambulansepersonell rett ved stedet der terrorsiktede Zaniar Matapour ble pågrepet etter skyting mot Per på hjørnet og London pub natt til 25. juni.

Sakkyndige ber om at terrorsiktede Zaniar Matapour legges inn til observasjon

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) har ikke samtykket til samtaler med de sakkyndige. Tingretten vurderer nå om han skal tvangsinnlegges for observasjon.

Publisert

Den siktede i Oslo-skytingen har nektet å samtykke til en prejudisiell observasjon med én sakkyndig. Derfor har det blitt oppnevnt tre sakkyndige som skal vurdere Zaniar Matapours helsetilstand.

— Han har heller ikke samtykket til det, så nå er det en begjæring fra de sakkyndige hos tingretten hvor de ber om at han skal innlegges for observasjon, sier politiadvokat Ingvild Myrold til TV 2.

— Siktede anser seg som frisk

Tingretten kan dermed bestemme at Matapour skal legges inn med tvang for observasjon av sakkyndige. Politiadvokaten opplyser at de forventer svar fra tingretten i løpet av de neste dagene.

— Vi har forståelse for de sakkyndiges ønske slik denne saken ligger an, selv om siktede mener det er unødvendig da han anser seg frisk og ikke i behov for slik undersøkelse, opplyser Matapours forsvarer, advokat John Christian Elden, i en melding til VG.

Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter å ha åpnet ild mot Per på hjørnet og London pib samt et gatekjøkken natt til lørdag 25. juni.

To menn ble drept og over 20 skadd i skytingen. En av teoriene politiet jobber etter, er at skytingen var hatkriminalitet rettet mot homofile.

Powered by Labrador CMS