Mange på julehandel reiser kollektivt i dag - og bussene må forserer snøen som faller over Oslo.

Snøværet utfordrende for bussene. Ved Klemetsrud sto vogntog fast og måtte berges

Utover dagen førte snøværet til forsinkelser på mange av Oslos busslinjer. Ruter ba reisende beregne god tid. På E6 ved Klemetsrud slet flere vogntog på glatt føre og måtte berges, opplyser politiet.

Publisert

— Det er veldig mange med poser fulle av julegaver ombord på busser i dag, forteller VårtOslos reporter Petter Terning.

I snøvær og utfordrende kjøreforhold gikk busser sakte. Utover dagen meldte Ruter om forsinkelser på svært mange av byens busslinjer.

Måtte ha bergingsbil til Skulleruddumpa

Politiet melder om mindre trafikkuhell enkelte steder. Blant annet ble Kierschow gate en kort periode stengt etter en kollisjon i Uelands gate.

— Trafikkulykke mellom to bilister i krysset Uelands gate/ Griffenfelds gate. Skaper trafikale problemer, skriver politiet på Twitter.

På E6 ved Klemetsrud slet vogntog med å komme seg frem på det glatte føret.

Brøytemannskaper jobber for å rydde snø i sentrum.

Fem trailere sto fast og det førte til full stans på E6 ved 14.30-tiden. Etter en times tid gikk trafikken igjen, etter at tre trailere har kommet av gårde.

— Tre vogntog har kommet seg av gårde ved egen maskin. De to som står igjen skal man prøve å trekke opp bakken ved hjelp av bergingsbil, skriver veitrafikksentralen på Twitter 13.45.

Farevarsel sendt ut

Hendelsen har skjedde i retning Oslo og førte til store trafikale problemer. Klokken 15.16 var alle vogntogene fjernet.

Tidligere på formiddagen slet en lastebil med å komme seg opp bakken ved Sinsenkrysset.

I snøvær og utfordrende kjøreforhold gikk busser sakte. Utover dagen meldte Ruter om forsinkelser de mange av byens busslinjer.

Over en lengre periode har det vært kaldt i Sør-Norge, men helgen blir preget av mildvær. Det byr på glatte veier og farevarsel på gult nivå flere steder.

Det ser sendt ut farevarsel flere steder i Sør-Norge søndag. Over lengre tid har det kommer snø og vært kaldt flere steder i Sør-Norge.

På Østlandet i områdene rundt Oslo er det ventet fem til 15 centimeter nedbør i løpet av 24 timer. Den kan komme som både sludd eller regn og det er sjanse for at det fryser til i kystnære områder.

Mot søndag ventes det mildvær og dette medfører stedvis krevende kjøreforhold.

— I løpet av søndagen kan temperaturen i Sør-Norge stige over null grader flere steder, sier meteorolog Susan Reuder til NTB.

— Det kommer til å påvirke kjøreforholdene ytterligere. Derfor bør folk være ekstra oppmerksomme på kjøreforholdene og følge med på farevarsler denne siste helgen før jul, sier Reuder.

Powered by Labrador CMS