Ett år gamle Nelly forsvant fra Sandaker senter og ble funnet øverst i Groruddalen etter ti timer. Da var hun heldigvis like hel, men helt utslitt.

Utslitte Nelly (1) trygt hjemme igjen på Sandaker: - Folk er fantastiske. Vi takker alle som hjalp oss å lete

— Jeg må skryte av folkene bak Facebook-siden Rømlingen, som hjalp oss med å finne Nelly, sier en lettet Øystein Bøyding Hansen. Ett år gamle Nelly forsvant fra Sandaker og ble funnet igjen på Vestli etter ti timers leteaksjon.

Publisert

— Jeg knakk helt sammen da de fant Nelly. Da hadde jeg kjørt og kjørt rundt og lett og grått om hverandre, sier Øystein Bøyding Hansen til VårtOslo.

— Og nå er jeg så rørt av alle de som hjalp til i leteaksjonen. Så jeg må få frem at vi både takker dem og ikke minst de fantastiske folkene bak Rømlingen på Facebook, sier oslomannen.

— Politiet var utrolig hjelpsomme

Søndag ved 13.30-tiden forsvant den ett år gamle tispen Nelly, som er en blanding av fuglehund og golden retriever, fra Sandaker senter.

— Faren min var ute og gikk tur med henne da hun stakk. Så begynte letingen. Jeg kjente ikke til Rømlingen, men fikk vite at de kunne hjelpe til. Politiet var også helt fantastiske og utrolig hjelpsomme. De ringte og oppdaterte meg stadig. Jeg blir helt rørt når jeg forteller om det, sier en svært lettet Bøyding Hansen.

— Uten fantastiske Rømlingen og alle de mobiliserte vet jeg ikke hva skulle gjort, sier Øystein Bøyding Hansen.

-- Men det er helt utrolig at hun har kommet seg fra Sandaker og helt opp til golfklubben ved Vestli, øverst i Groruddalen, uten å bli påkjørt eller skadd?

— Ja, hun må jo ha krysset omtrent alt som er av store veier. Løpt gjennom Lørentunnelen, over og langs Trondhjemsveien, krysset Østre Aker vei, nei, det er helt forferdelig å tenke på. Men vi har vært hos veterinær som slår fast at Nelly er helt frisk.

— Beste julegaven vi kunne få

— Men hun var helt utslitt da tre damer fra Rømlingen fant henne. De lette litt utenom allfarvei og trodde først det var en katt som lå langs et gjerde ved golfbanen. Men det var en utslitt Nelly etter å ha vært borte i omtrent ti timer, sier Øystein Bøyding Hansen.

Nå er rømlingen Nelly hjemme hos Bøyding Hansens far på Sandaker. Og en lettet familie kan feire jul også med et firbeint familiemedlem.

Skjermdump fra Rømlingens Facebook-side.

— Ja, gjett om dette var den største og beste julepresangen vi kunne få! Vi er så glade. og folk er helt fantastiske. Det var rene fakkeltoget med lommelykter som gikk rundt og lette oppe ved Vestli.

— Dette blir en fin jul. Jeg sitter her og er så rørt så rørt, gjentar Øystein Bøyding Hansen.

Powered by Labrador CMS