Sjåføren på Ekeberg hadde ikke akkurat god sikt fra førersetet, slik politiets bilde her viser.

Politiet snudde og satte på blålys umiddelbart da de så hva sjåføren holdt på med: – Begynte febrilsk å skrape frontruten med fingrene

Etter å ha kjørt nærmere to hundre meter helt uten sikt, ble en lettere skrekkslagen sjåfør stanset av politiet og måtte fortsette kvelden uten sertifikat onsdag.

Publisert

– Patruljen kom tilfeldigvis over bilen da de kjørte på Ekeberg. De så at alle rutene var nediset, ingen sikt. De snudde og satte på blålys og tok igjen bilen, som stanset, opplyser operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt i 22.30-tiden.

Det kan virke som om sjåføren raskt skjønte hva politiet reagerte på.

Kjørte elbil

– Biilføreren gikk ut og begynte febrilsk å skrape is på frontruten med fingrene. Vi fikk dokumentert dette, og man kan se dette på bildene, fortsetter Sandnes med henvisning til politiets egne bilder fra stedet som tydelig viser merker etter fingre dratt over en isete frontrute.

Febrilsk prøvde bilføreren å skrape vekk isen fra den isete frontruta da politiet hadde satt blålysene på.

– Bilfører forklarte at tanken var å kjøre bilen fram og tilbake/rygge, for å få motoren varm. Problemet var at vedkommende kjørte en elbil, utdyper operasjonslederen.

Beslaglagt på stedet

Hun legger til at førerkortet ble beslaglagt på stedet, noe bilføreren selv samtykket til, og at politiet oppretter sak.

– Vi oppfordrer alle til å sørge for forsvarlig sikt og ta seg tid til å skrape – og sjekke hvilken type bil man kjører, oppfordrer operasjonslederen med et smil.





Powered by Labrador CMS