Toppidrettssjef Tore Øvrebø på Olympiatoppen i 2020.
Toppidrettssjef Tore Øvrebø på Olympiatoppen i 2020.

Nytt toppidrettssenter på Sogn blir mye dyrere. – Vi fikk en smell da koronaen kom

Norges idrettsforbund har i mange år jobbet for å få et nytt anlegg for toppidrett på Sognsvann i Oslo og søker om 875 millioner kroner til prosjektet.

Publisert

Sentralt i planene er å få et statlig tilskudd. I søknaden til Kulturdepartementet ber idretten om 875 millioner kroner. Ifølge VG har prisen for prosjektet økt med over 100 millioner kroner de siste to årene.

– Vi fikk en smell da koronaen kom. Da ble alt satt på vent i over ett år, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i Olympiatoppen til avisen og utdyper:

– Vi har regnet stor usikkerhetsmargin inn i prosjektet, og vi har regnet prisstigning fram til ferdigstillelse høsten 2025 med i den nye kostnadsrammen. Derfor har kostnadsrammen økt, men selve bygningen har ikke reelt sett blitt særlig mye dyrere.

– For trangt

Øvrebø forsikrer at det er liten sjanse for budsjettsprekk. Han sier at idretten «ønsker å opptre svært redelige med reelle beløp».

I fjor sommer forklarte Øvrebø overfor NTB hvorfor det er viktig at Olympiatoppens anlegg blir erstattet med et nytt senter.

– Det er for trangt og ikke bra nok, så det begynner å gå utover treningskvaliteten, sa han.

Powered by Labrador CMS