DEBATT:

I dag ble endelig nye Jordal Amfi åpnet.

- Mener virkelig Espen «Shampo» Knutsen at nye Jordal Amfi og Intility stadion er til glede for hele Oslo?

— Milliarder av offentlige midler drysser over Vålerenga, mens de øvrige idrettslagene i Oslo lever, i beste fall, fra «hånd til munn». Sannheten er at anleggssiden i Oslo er fullstendig skakkjørt.

Publisert

Espen «Shampo» Knutsen påstår i Aftenposten søndag 18. oktober at blant annet opprustingen av Jordal Amfi, til et ukjent antall milliarder, er et kjempeløft for hele Oslo.

Dette vitner om utrolig dårlig kjennskap til anleggssituasjonen i byen vår.

Et gode for «hele» Oslo?

Søndag 18. oktober er det Espen «Shampo» Knutsen som får lov til å komme med sine betraktninger om «Mitt Oslo». Der kan man av forsiden på søndagsutgaven lese at «Espen er stolt av milliardopprustning på Jordal, og at den nye hallen er et kjempeløft for hele Oslo!»

Espen "Shampo" Knutsen.

I selve saken i avisen skriver han videre; En ukjent milliardsatsing til glede for hele Norge. Ny park, ny elv, nye turstier, ny kunstgressbane, ny skatepark, ny ishockeyhall. Satsingen her på Jordal er bra for hele landet, erklærer Vålerenga-veteran Espen «Shampo» Knutsen. Samtidig regner vi med at «Shampo» mener at Intilty stadion også er et gode for hele Oslo?

Vi vet ikke hvor godt Espen Knutsen kjenner Osloidretten, og basert på dette utsagnet kjenner han i alle fall ikke anleggssituasjonen til resten av byen sin.

Store mangler og forskjellsbehandling

Sannheten er at anleggssiden i Oslo er fullstendig skakkjørt, og at klubber fra OBOS-ligaen og ned til 3. divisjon i fotballen spiller sesong etter sesong på dispensasjon fra Norges Fotballforbund (NFF). For klubbene kan man heller uttrykke dette som på nåde fra NFF.

Alle baner har store mangler etter NFFs standard, og det er fordi bymiljøetaten (BYM) lager baner etter standard for breddefotballen og ikke Toppfotballen. Når dette tas opp med BYM, blir de møtte med det samme faktum: nedskjæringer i budsjettet, og det finnes ikke penger. Noe jeg ikke direkte betviler, men hvorfor slik forskjellbehandling?

Byrådsleder Raymond Johansen gledet seg til åpningen av nye Jordal Amfi.

En ensidig satsning på Vålerenga

Vil Oslo by være bekjent av et stadig milliarddryss over Vålerenga de seneste årene? Klubben skal berømmes for at de har vært dyktige til både å skaffe midler fra kommunen og sponsorer, og vi er klar over at mange i denne byen er glade i Vålerenga (ikke minst dagens byrådsleder).

Men kan byrådet stå inne for en slik ensidig satsning på Vålerenga, og kalle dette en berikelse for Oslo-idretten? Dette blir for drøyt.

LYN har svært dårlig banekapasitet

Gamle fotballstorheter som Skeid, Frigg og LYN har ambisjoner om å klatre i seriesystemet, men evnes få muligheter. I disse klubbene er det en dag-til-dag kamp med svak økonomi og anlegg som langt fra holder mål i dagens samfunn.

Eksempelvis har LYN de siste 10 årene vært den klubben som har hatt dårligst banekapasitet i Oslo i forhold til behov. Dette går selvfølgelig utover muligheten til å jobbe så godt som den ønsker med eksempelvis rekruttering.

Mens vi kan lese at Vålerenga har overskuddskapasitet på baner, har LYN behov for 6-7 nye kunstgressbaner for å dekke behovet som Oslos største fotballklubb.

Nye Jordal Amfi.

Vi trenger mer rettferdig ressursfordeling

Tror Espen «Shampo» Knutsen virkelig at vi synes den ensidige satsningen vi nå ser i Oslo-idretten er et gode for hele byen og alle idrettslagene her? Tror Espen at milliardsatsing på hjemmebanene til Vålerenga, Jordal og Intility stadioner, er til glede for barn og unge uten treningsmuligheter på Kringsjå, Nordre Åsen eller Tørteberg/Marienlyst?

Vi vet ikke hvordan det ser ut i Oslos hockeyverden, men vi antar at banesituasjonen for de øvrige klubbene i byen ikke er spesielt god? En rettferdig fordeling av ressursene- det hadde vært til glede for hele Oslo!

Denne saken ble først publisert hos Nordre Aker Budstikke.

Powered by Labrador CMS