— Det må jo være mulig å komme opp med bedre løsninger for trinnfri adkomst enn det vi ser her? spør Helene Gallis. Hun mener tilgjengelighetsrampene har ødelagt framkommeligheten i nyoppussede Thorvald Meyers gate.

Rampene på Grünerløkka: — Når moren min på 70 er på besøk, er dette et reelt hinder

Byutviklingsaktivist Helene Gallis mener rullestolrampene i Thorvald Meyers gate skaper reell utilgjengelighet — De er til hinder for forbipasserende, og ved worst case tvinger de folk ut i veibanen hvor trikken holder høy fart.

Publisert

Helene Gallis har vært aktiv i byutviklingsdebatten i mange år, og er gründeren bak selskapet Nabolagshager.

Hun mener et firkanta regelverk for universell utforming gjør fremkommeligheten dårligere for utsatte grupper, og har et godt eksempel ikke langt fra der hun bor.

Kom opp med bedre løsninger!

I et facebookinnlegg søndag la hun ut et bilde av tilgjengelighetsrampen utenfor en restaurant i nyoppussete Thorvald Meyers gateGrünerløkka, med følgende hjertesukk:

«Det må jo være mulig å komme opp med bedre løsninger for trinnfri adkomst enn det vi ser her? driver Slike UU ramper (nederst i nyoppussede Thorvald Meyers gate), Og bare glem å manøvrere en tvillingvogn forbi.»

— Det er både skummelt og farlig å komme seg forbi disse smale delene av fortauet. Hvor skal man gå om det kommer en elsparkesykkel i full fart, sier Gallis.

— Skummelt og farlig

Til VårtOslo forteller hun om moren sin som er ustø til beins og bruker gåstaver.

— Hun synes det er både skummelt og farlig å komme seg forbi disse smale delene av fortauet. I disse flaskehalsene har man ingen steder å gå om det for eksempel kommer en elsparkesykkel i full fart opp eller ned det samme fortauet, sier Gallis.

Hun forteller om farlige situasjoner i hverdagen på grunn av sykkeltrengsel foran take away-restauranter som har mange Volt- og Foodora-leveranser.

— Blir ikke bedre for de utsatte

— Det er synd om det er sånn at firkanta regelverk for universell utforming faktisk gjør fremkommeligheten dårligere for utsatte grupper, poengterer hun.

— Det kan vel ikke være mange som mener at dette i sum skaper bedre tilgjengelighet for rullestoler"

Helene Gallis har skrevet boka «Dyrk byen! Håndbok for urbane bønder» som kom i 2015, den første boka på norsk om urban dyrking. Nå om dagen jobber hun blant annet med Stensparken Nærmiljøhage.

Powered by Labrador CMS