— Det føles veldig bra å ha signert for Vålerenga, sier Linn Vickius.
— Det føles veldig bra å ha signert for Vålerenga, sier Linn Vickius.

Den svenske midtbanespilleren Linn Vickius (22) er klar for Vålerenga

Det svenske midtbanetalentet Linn Vickius (22) er klar for Vålerenga damer. I tillegg har østkantklubben fått på plass ny førstelagstrener.

Publisert

Etter å ha spilt hele karrieren i svensk kvinnefotball er 22-årige Linn Vickius klar til å ta neste skritt i sin foreløpig unge karriere.

Det talentfulle midtbaneankeret ble, i likhet med resten av spillertroppen, fristilt av den svenske moderklubben Eskilstuna etter forrige sesong.

— Føles bra å ha signert for Vålerenga

Nå skal hun, etter å ha gått gradene på aldersbestemte svenske kvinnelandslag, forsøke å bli en hit for Vålerenga på Intility arena kommende sesong.

— Det føles veldig bra å ha signert for Vålerenga, det kjennes ut som et rett steg for min karriere og jeg har fått et godt førsteinntrykk av klubben, sier Vickius.

— Jeg ser veldig frem til å komme i gang, å få begynne å trene og å vinne matcher, sier midtbanetalentet til Vålerengas hjemmesider.

Etterspurt talent

Det at ungjenta skulle ende opp på Oslo øst var på ingen måte bestemt da hun i sommer ble fristilt fra kontrakten med Eskilstuna.

22-åringen var en svært ettertraktet spiller før østkantlaget fikk napp. På Valle er de svært fornøyde med å ha signert talentet fra broderfolket.

— Linn er en sentral midtbanespiller som ikke bare holder et høyt nivå, men som også har et stort potensialt som vi ønsker å hjelpe henne utvikle, sier sportslig leder Steinar Pedersen.

Førstelagstrener på plass

Med sesongoppkjøringen for damene rett rundt hjørnet, er det heller ikke bare ute på gresset Vålerenga forsterker laget.

Mandag ble det kjent at harstadværingen Joakim Klæboe blir førstelagstrener for damelaget.

Tidligere har han både vært hoved- og assistenttrener for herrene i Fredrikstad, assistenttrener i Kristiansund og Sarpsborg 08, samt toppspillerutvikler, assistent og hovedtrener i Moss.

— Jeg har jobbet med herrefotball i 16 år nå, i Obos-ligaen og Eliteserien. Det blir veldig spennende med en ny utfordring og få jobbe i en toppklubb på damesiden, sier Klæboe.

— Vålerenga er en klubb som har en unik posisjon i Norsk fotball, og jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven som trener i en ny liga, og på en ny arena, sier den nye førstelagstreneren.

Powered by Labrador CMS