Vålerenga skapte få sjanser mot RBK. Men her Elise Thorsnes frempå og prøver seg.

Kladdeføre for Vålerengas damer mot Rosenborg. - Idag var vi veldig heldige, mener VIF-treneren

— Rosenborg var best, sier Vålerenga-trener Nils Lexerød. Men VIF-damene slapp heldigvis med skrekken hjemme mot RBK. Og oslolaget holder fortsatt trønderne bak seg på tabellen.

Publisert

I løpet av fjorårsesongen klarte ikke Vålerengas damer å vinne én seriekamp mot Rosenborg. Begge møtene mot trønderne endte med siffrene 2-1 i RBKs favør.

Lørdag kladdet det noe voldsomt for spillerne i kongeblått, men de kunne til slutt gå av banen med et uavgjort resultat.

— For upresise og lite kontante

— I dag var vi veldig heldige. Rosenborg var det beste laget, sier VIF-trener Nils Lexerød til VårtOslo etter kampen.

Kampen mellom de to topplagene i norsk kvinnefotball ble på ingen måter noen stor forestilling. Bortsett fra scoringen fra Rikke Nygard etter snaut 20 minutter, var det kanskje Vålerengas svakeste forestilling hittil i sesongen.

Derfor var det også fortjent da RBKs Anna Jøsendal etter nesten halvspilt anderomgang sikret at ett poeng ble med hjem i bagasjen til Trondheim.

Vålerenga-spillerne slet med å finne ut av Rosenborgs press. Med en gang hjemmelaget fikk ballen var det fort to RBK-spillere på ballfører.

— I dag blir vi både for upresise og for lite kontante i presset vårt. Det gjør at Rosenborg skaper flere sjanser på oss enn det jeg liker, sier Lexerød.

Den litt svake prestasjonen til tross, er han ikke veldig bekymret over tingenes tilstand.

Sliter hjemme mot de andre topplagene

— I fjor tok vi ikke ett poeng mot Brann eller Rosenborg. I år har vi tatt to til nå. Vi må bare jobbe videre for å bli enda bedre, og dermed ta igjen det forspranget disse klubbene hadde fra fjorårssesongen, mener VIF-treneren.

Med uavgjort har Vålerenga-spillerne nå i løpet av kort tid møtt begge de største tittelutfordrerne på hjemmebane, uten å få en seier.

Det kan til slutt vise seg å bli avgjørende for gullkampen i Toppserien.

— Jeg tenker ikke så mye på det egentlig. For oss er målsetningen for sesongen å komme tilbake til Champions League-spill. Det har jeg fortstt vedig god tro på at vi skal klare, sier keeper Guro Pettersen.

30-åringen hadde en travel, men strålende dag mellom stengene på Intility arena. Flere ganger var hun med på å redde poeng med gode redninger.

To toppkamper på rad

— Hittil i sesongen har jeg vært litt bortskjemt, og hatt lite å gjøre. Det var morsomt å virkelig få testa seg selv i dag, sier Pettersen.

Med en god sesong hittil har VIF-målvakten spilt seg inn i kampen om å være førstevalget for landslaget.

Med lørdagens kamp unnagjort, venter nå to vanskelige bortekamper for Lexerøds mannskap.

Neste helg møter de Brann borte på Brann stadion, i en kamp hvor det er forventet at det skal bli satt ny tilskuerrekord for Toppserien. Uka etter møter de kongeblå Rosenborg borte i Trondheim.

— Vi er klare for revansje i begge kampene, garanterer Guro Pettersen

Kampfakta

Vålerenga - Rosenborg = 1 - 1 (1- 0)

Intility arena

824 tilskuere

Gule kort: Ingen

1-0 Rikke Nygard (19) 1-1 Anna Jøsendal (65)

Vålerenga (3-5-2): Guro Pettersen - Stine Ballisager Pedersen, Malin Sunde (Camilla Huseby i 5min), Ingibjörg Sigurdardottit - Janni Thomsen, Rikke Nygard (Ylinn Tennebø i 5min), Dejana Stefanovic (Andrine Tomter i 45min),Thea Bjelde, Olaug Tvedten (Stine Brekken i 28min) - Agnete Nielsen (Runa Lillegårdi 21min), Elise Thorsnes

Rosenborg (4-3-3): Lene Christensen - Kristine Leine (Kristine Minde i 24min), Mali Ness, Mathilde Harviken, Emilie Bragstad - Emilie Joramo, Synne Skinnes Hansen, Selma Magnusdottir (Synne Brunstad i 24min) - Sara Kanutte Fornes (Celine Nergård i 10min), Cesilie Andreassen (Eline Nautnes i 10min), Anna Jøsendal

Vålerengas beste spiller - Guro Pettersen

Powered by Labrador CMS