Politipatruljer på Grønland i forbindelse med noen av sine mange uttrykninger til området.

Oppretter ny politiavdeling for å bekjempe åpenlys kriminalitet på Grønland

Etter at det er avdekket hvordan kriminelle fritt operer på Grønland, oppretter politiet nå et nytt avsnitt for å gjøre noe med problemet.

Publisert

Politiet i Oslo vil 1. mai lansere et nytt avsnitt med opptil 38 politibetjenter. Den nye avdelingens oppdrag skal være å slå ned på åpent narkotikasalg og bekjempe vold og trusler på Grønland og Tøyen i Oslo, skriver VG.

Det nye tiltaket kommer i etterkant av en rapport som avdekket hvordan kriminelle, nærmest i skyggen av landets største politistasjon, bortimot fritt har oppsøkt næringsdrivende og ansatte i butikker på Grønland og utsatt dem for vold og trusler.

Politimester i Oslo, Ida Melbo Øystese sier politiet ikke var klar over hvor alvorlige forholdene på Grønland var. Nå settes en nytt avsnitt med politifolk inn for å bekjempe kriminaliteten i området.

Ansettes ikke flere

– Vi ble kanskje litt overrasket over hvor alvorlig forholdene på Grønland faktisk var, etter å ha snakket med folk, sier politimester Ida Melbo Øystese i Oslo til avisen.

Det ansettes ikke flere politifolk i Oslo i forbindelse med opprettelsen av det nye avsnittet, men ressursene som settes inn skal komme som følge av en omgruppering.

Skoler og barnehager i nærmiljøet

Rapporten avdekket hvordan de kriminelle miljøene hadde tatt over de sentrumsnære områdene, hvor det også er flere skoler og barnehager. 

I alt 22 prosent av de spurte beboerne på Grønland svarte at de føler seg svært eller ganske utrygge i sitt nærmiljø.Powered by Labrador CMS