Den midlertidige trikkeholdeplassen har vært ved Geitabru. Nå skal holdeplassen tilbake til Oslo Hospital.
Den midlertidige trikkeholdeplassen har til nå vært ved Geitabru. Nå skal holdeplassen flyttes.

Nå flyttes den midlertidige trikkeholdeplassen i Gamlebyen

– Endringen vil forhåpentligvis gjøre det enklere for reisende å bytte mellom trikk, og buss for trikk, sier Sporveien.

Publisert

På grunn av en større oppgradering av skinnene, har reisende mellom Ekebergparken og Gamlebyen måtte benytte seg av buss for trikk.

Siden starten av september har derfor trikkeholdeplassen i Gamlebyen ligget på Geitabru. 

Nå flyttes den midlertidige trikkeholdeplassen til Oslo Hospital.

Skal gjøre trikken raskere

– Endringen vil forhåpentligvis gjøre det enklere for reisende å bytte mellom trikk, og buss for trikk, skriver Sporveien på sine hjemmesider

Vedlikeholdet av trikkestrekningen mellom Ekebergparken og Gamlebyen skal holde på frem til juni 2024. Derfor er det buss for trikkelinjene 13 og 19 i strekningen.

Oslo Hospital trikkestopp
Fra mandag av skal trikkeholdeplassen tilbake til Oslo Hospital.

Frem til nå har trikken kjørt med redusert hastighet i området. Når arbeidet er ferdig i 2024, vil trikken kunne kjøre med noe høyere fart enn den gjør i dag.

Natt til mandag 2. oktober ferdigstilles altså arbeidet med trikkesporene ved Geitabru. Arbeidet må utføres om natten når trikken ikke kjører, men skal ikke være sterkt støyende, opplyser Sporveien om.

Noe etterarbeid med asfaltering og fuging i Oslo gate er planlagt utført om natten i løpet av oktober.

– Omfattende, livsforlengende og helt nødvendig

Arbeidet omfatter blant annet utskifting av gamle og slitte trikkeskinner, legging av nye kabelkanaler, bytting av sporveksler og vedlikehold av trikketraseene.

Også fjellsikring er en del av Sporveiens vedlikehold. Dette pågår i nedre del av Ekebergbanen, mellom Gamlebyen og Ekebergparken trikkeholdeplass.

Banesjef for trikk i Sporveien, Tone Manum, forteller at klimaendringer og kraftig nedbør kan øke rasfaren i fjellet. 

Banesjef for trikk i Sporveien, Tone Manum.
Banesjef for trikk i Sporveien, Tone Manum.

– Nå sikres siste del av fjellet i dette området, slik at det også i fremtiden blir trygt å kjøre trikk på Ekebergbanen opp til Holtet og Ljabru, sier Manum i en pressemelding fra Sporveien.

Når trikketraseen nå er stengt mellom Ekebergparken og Gamlebyen, sørger Sporveien for å utføre flere oppgaver på en gang, for å være mest mulig effektive og skape minst mulig ulempe for naboer og reisende.

– Vi har koordinert resten av sikringsarbeidet samtidig som vi går i gang med det omfattende, livsforlengende og helt nødvendige vedlikeholdsarbeidet på Ekebergbanens nedre del, sier banesjefen.

Powered by Labrador CMS