Tøyenbadet tar form.
Taket er tett på nye Tøyenbadet. Om ett år kan du bade her.

Neste høst kan ventetida på nytt Tøyenbad være over 

Etter å ha blitt over ett år forsinka håper kommunen å kunne overta det nye Tøyenbadet til sommeren. – Planen er å åpne dørene for badeglade i 2024.

Publisert

Siden det gamle Tøyenbadet ble jevnet med jorda for fire år siden, har badegjester ventet på at det storstilte nye badeanlegget skal stå klart.

Den opprinnelige planen var at badet skulle åpne dørene for folk i 2023, men allerede ett år etter rivingen ble det klart at åpningen måtte utsettes med minst ett år, og kanskje helt til 2025.

Nye Tøyenbadet
Nye Tøyenbadet skal bygges på samme sted som det gamle badet. Bildet viser en tegning av nye Tøyenbadet sett ovenfra med fire bassenger innendørs og fire bassenger utendørs.

Nå ser det likevel ut til at badeglade oslofolk kan ta seg en forfriskende dukkert på Tøyen til neste år.

Overtar bygget i sommer

–  Oslobygg planlegger å ferdigstille det nye badeanlegget sommeren 2024, opplyser kommunikasjonsrådgiver i byrådsavdeling for kultur pg næring, Ninja Sandemose til VårtOslo.

Tøyenbadet
Det nye anlegget vil få 2,5 ganger større vannflate enn det gamle Tøyenbadet.

Hun understreker likevel at den planlagte tidspunktet for overtakelse av bygget ikke betyr at portene åpner i sommer.

– Etter at badet er ferdigstilt må Oslobygg klargjøre anlegget og gå gjennom badet med bymiljøetaten, som skal drifte det, forklarer Sandemose.

Håper på åpning neste høst

Det kan likevel se ut til at Tøyenbadet åpner i  2024.

– Det nye Tøyenbadet er et unikt og komplisert bygg, men planen er å åpne badeanlegget senere i 2024, understreker kommunikasjonsrådgiveren.

Tøyenbadet
Slik er det tenkt at det nye badet vil bli seende ut fra utsiden.

Det nye badet vil når det står ferdig ha kostet vel 2.2 milliarder kroner. Det er vel 400 millioner kroner mer enn først planlagt.

Powered by Labrador CMS