Oslo 20211002. SIAN-leder Lars Thorsen taler under markeringen Furuset senter lørdag.Foto: Torstein Bøe / NTB
Politiet stanser Lars Thorsen og SIANs planlagte markeringer på Holmlia og Tøyen.

Politiet stanser Lars Thorsen og SIANs markeringer på Tøyen og Holmlia

SIAN-leder Lars Thorsen bekrefter at politiet har stanset markeringene den islamfiendtlige organisasjonen planla å holde på Tøyen og Holmlia.

Ifølge SIAN var politiet varslet om markeringene på Holmlia 26. mai og Tøyen torg 2. juni.

Ifølge Dagsavisen, som omtalte saken først, skriver politiet i et brev at de ikke har gitt tillatelse til SIAN-markeringene.

Stanset koranbrenning ved Tyrkias ambassade

— Politiet har pekt på NATOs utenriksministermøte 31. mai til 1. juni som begrunnelse for å nekte vår demokratiutøvelse henholdsvis fem dager før og dagen etter nevnte møte, sier SIAN-leder Lars Thorsen på organisasjonens nettside.

Tidligere i år ble SIAN også nektet å brenne Koranen utenfor Tyrkias ambassade.

— Politiet mener at de ikke kan ivareta sikkerheten på en tilfredsstillende måte ved dette arrangementet, sa politiinspektør Martin Strand i en pressemelding.

Varsler mer koranbrenning

Ifølge Thorsen og SIAN er det også denne gangen politinspektør Martin Strand som har fattet beslutningen om å nekte den islamfiendtlige organisasjonen å avholde markeringene på Holmlia og Tøyen.

Nå varsler Thorsen at Oslo-politiets beslutning klages inn for Politidirektoratet. Og han truer med ytterligere koranbrenning.

— SIAN har de siste årene orientert politiet om at når de begår kriminelle overgrep mot demokratiet og SIAN, vil vi svare med lovlige ytringer i form av koranskjending, skriver Thorsen.

Powered by Labrador CMS