Det var på plassen nede foran politihuset på Grønland Sian-lederen satte fyr på Koranen.

Her setter Sian-lederen fyr på Koranen på Grønland etter å ha blitt «jaget bort» fra Mortensrud

Stopp islamiseringen av Norge (Sian) sine representanter nådde aldri Mortensrud torg og forlot stedet etter kort tid. I stedet dro de videre til Grønland, der Sian-lederen tente på en koran utenfor politihuset.

Publisert

Sian hadde – til store protester fra flere i lokalmiljøet – varslet en politisk markering på Mortensrud torg fredag ettermiddag.

Motstand møtte også den lille håndfullen av Sian-medlemmer, med leder Lars Thorsen i front, da de ankom Mortensrud.

– Politiet var på Mortensrud i en kort periode fredag ettermiddag i forbindelse med at det var varslet at Sian skulle dele ut flygeblader. Vi var på plass med patruljer både forebyggende for å snakke med folk og for å sikre at det ikke skjedde ordensforstyrrelser eller straffbare forhold, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til VårtOslo.

Labert Sian-oppmøte

– Sian var der med under fem personer. I tillegg møtte det opp et titalls andre som ytret seg. Det var en kort stund høylytt og amper stemning. Sian forlot stedet etter kort tid, sier Hekkelstrand.

Operasjonslederen forteller at Sian oppholdt seg på parkeringsplassen til Mortensrud torg senter, men aldri nådde Mortensrud torg.

– I forbindelse med markeringen, var det satt visse betingelser og forutsetninger for gjennomføring. Politiet fratok i den anledning Sian noen gjenstander for å unngå uønskede hendelser. Disse ble deretter gitt tilbake til eier.

Fratatt gjenstander

En megafon ble tatt i forvaring ettersom denne brøt med rammene for møteformatet det var gitt tillatelse til. I tillegg tok politiet fra Lars Thorsen en koran, ifølge Nordstrands Blad.

– Thorsen dro frem Koranen. Det er lovlig. Vi grep inn fordi det var så mye folk tett på. Det ville ikke være forsvarlig å tenne på den der de var. Derfor tok vi den fra ham, forklarte politiets innsatsleder på stedet, Tore Barstad, til avisa.

Thorsen og hans tilhengere dro med det fra Mortensrud med uforrettet sak samt en intakt utgave av muslimenes hellige bok, Koranen, som den islamfiendtlige organisasjonen hadde varslet at de kunne komme til å sette fyr på, slik de også har gjort ved tidligere anledninger.

Tente på utenfor politihuset

Sian-representantene satte imidlertid kursen videre mot Grønland. En video Sian selv har lagt ut på Facebook, viser at Sian-leder Lars Thorsen dynker en koran i tennvæske og tenner på boken utenfor Grønland politistasjon.

Videoen viser også hvordan den brennende boken blir kjørt ned av en elsparkesyklist som kommer kjørende forbi.

– Vi er kjent med hendelsen. Det har ikke skjedd noe straffbart. Vi er også kjent med videoen Sian selv har lagt ut, er operasjonsleder Hekkelstrands kommentar til saken.

Jernbanetorget neste lørdag

Et arrangement opprettet av Sian-lederen selv på Facebook, viser at Sian planlegger en politisk markering på Jernbanetorget på ettermiddagen lørdag den 7. oktober.

– Politiet har kontroll på og er kjent med de markeringene Sian planlegger i Oslo og andre steder, avslutter politiets operasjonsleder.

Powered by Labrador CMS