Den muslimske organisasjonen Islam Net har fått tillatelse fra plan- og bygningsetaten til å bruke bygningen de eier i Haavard Martinsens vei 5 i Groruddalen som forsamlingshus. Det er 17 personer som har kommentert under innlegg omhandlende dette Islam Net-leder Fahad Qureshi har anmeldt.

Islam Net anmelder personer fra kommentarfelt: – Konkrete trusler

Islam Nets leder Fahad Qureshi har anmeldt det han mener er 17 konkrete trusler og oppfordringer mot den muslimske organisasjonens moské- og aktivitetssenter.

Publisert

«Brenn ned hele moskédritten.» «Det må sprenges i lufta med dynamitt.» «Spreng dritten», er noen eksempler på kommentarer som nylig er blitt publisert i sosiale medier under innlegg som omhandler Islam Nets nye moské- og aktivitetssenter i Groruddalen.

Flere av innleggene er skrevet på Facebook-gruppen til Stopp islamiseringen av Norge (Sian) av ulike gruppemedlemmer. 

Andre kommentarer er skrevet av ulike personer på Sian-leder Lars Thorsens personlige Facebook-profil.

Qureshi forteller til Vårt Land at både han selv og medlemmene i Islam Net er sterkt preget av det han oppfatter som terrortrusler.

– Vi har registrert 17 konkrete trusler og oppfordringer til å begå terrorhandlinger mot Iman aktivitetssenter, sier han.

Nå har Qureshi anmeldt samtlige av dem som står bak de 17 kommentarene.

– Vi har bedt politiet undersøke om det er grunnlag for å straffefølge Thorsen og Sians ledelse for å tilrettelegge for terroroppfordringer på norsk jord, sier Qureshi.

Politiadvokat Kristina E. Bruusgaard i Øst politidistrikt i Lillestrøm bekrefter trusselanmeldelsene.

Powered by Labrador CMS