Bydelspolitikerne i bydel Frogner ønsker å stenge byggeplassen ved Sommerro-hotellet på Solli plass, så lenge det er korona-smitte der.

Lokalpolitikerne på Frogner vil stenge aktiviteten på byggeplasser med koronasmitte

Bydelsutvalget i Frogner bydel vi ha strengere tiltak for å hindre smittespredning på byggeplassene. De ber om at Sommerro-hotellet til Stordalen blir stengt så lenge det er korona blant arbeiderne på byggeplassen.

Publisert

Byggeplasser har vært en stor kilde til spredning av viruset i Oslo. Blant annet har det vært store smitteutbrudd ved anleggene til nye Pressens Hus i Kvadraturen og Petter Stordalens nye hotell på Solli plass .

Utbruddet ved byggeplassen på Solli plass har skapt bekymring blant lokalpolitikerne i bydel Frogner. I bydelsutvalgsmøtet tirsdag kveld gikk lokalpolitikerne, med unntak av Høyres representanter, inn for å kreve at det innføres strengere byomfattende tiltak for å hindre massesmitte på byggeplasser.

Vil stenge anlegg i inntil 10 dager

I vedtaket i fra tirsdagens møte i bydelsutvalget, som kom etter initiativ fra Venstre og Arbeiderpartiet, tas det til ordet for at at byggeplasser ved et større utbrudd stenges for en periode.

"Bydel Frogner ber om at det blir iverksatt nødvendige tiltak som skal forhindre større smittespredning på byens byggearbeidsplasser som har tilfeller av større smitteutbrudd, for eksempel å vurdere stans i arbeidet i 10 dager", heter det i vedtaket.

Mindretallet fra Høyre ønsket ikke å være med på å støtte forslaget. De ønsket heller et alternativt forslag som sa at denne vurderingen bør tas av smittevernoverlegen i helseetaten.

Byggeplassen til det nye Stordalen-hotellet på Solli plass er et av stedene i hovedstaden hvor mange anleggsarbeidere er rammet av koronaviruset.

— Høyre forventet at deres forslag ville kunne bli enstemmig vedtatt. De er rett og slett frakoblet hverdagen og ikke interessert i hva de seks andre partiene i bydelen mener, sier leder i Frogner Venstre, Tore Wilken Nitter Walaker til VårtOslo.

Spredning på flere byggeplasser

Den siste tiden har det vært flere store smitteutbrudd ved byggeplasser rundt om i hovedstaden. Ved det siste utbruddet på Solli plass er det hittil bekreftet 50 smittetilfeller. Utbruddet ved Pressens Hus er det registrert 37 koronasmittede. Også ved Mills-kvartalet på Grünerløkka ble over 30 arbeidere smittet i et utbrudd.

Etter utbruddet ved Pressen hus vedtok Oslo kommune å sette i gang massetesting av anleggsarbeiderne på kommunens egne byggeplasser.

— Vi har sett smitteutbrudd på enkelte byggeplasser i Oslo. Derfor bestemte vi oss for å starte dette arbeidet. sa byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen (Ap), etter kommunens vedtak.

Powered by Labrador CMS