Oksana Lushchevska har skrevet flere barnebøker som kan være fine å ha til en kosestund.

Har du bøker på ukrainsk liggende? Det flerspråklige bibliotek ved Solli plass ber om bokgaver

– Vi har bøker på ukrainsk til utlån, men samlingen er liten og vi opplever en markant økning i utlånet. Snart vil det være tomt på hyllene og vi vil måtte opprette venteliste for å låne fra oss.

Publisert

Nasjonalbibliotekets tjeneste Det flerspråklige bibliotek tilbyr bøker på ukrainsk, men samlingen er begrenset til bare 350 titler. Nasjonalbiblioteket ønsker nå å utvide dette tilbudet så mye som mulig, slik at bibliotekene kan tilby ukrainske bøker i tiden framover.

tjeneste Det flerspråklige bibliotek tilbyr bøker på ukrainsk, men samlingen er begrenset til bare 350 titler. Nasjonalbiblioteket ønsker nå å utvide dette tilbudet så mye som mulig, slik at bibliotekene kan tilby ukrainske bøker i tiden framover.

– Det er ikke lenger mulig å kjøpe bøker fra våre leverandører i Ukraina. Derfor vil vi forsøke å få i gang en dugnad der vi oppfordrer folk som har bøker på ukrainsk om å donere dem til Det flerspråklige bibliotek, uttaler biblioteket på nettsiden.

Oppfordringen går spesielt til ukrainere som bor i Norge.

Markant økning i utlånet

– Det flerspråklige bibliotek har bøker på ukrainsk til utlån, men samlingen er liten og vi opplever en markant økning i utlånet. Snart vil det være tomt på hyllene og vi vil måtte opprette venteliste for å låne fra oss.

Privatpersoner fra Oslo kan levere bøker i resepsjonen på Nasjonalbiblioteket i Henrik Ibsens gate 110. Bor du utenfor Oslo kan du levere bøkene på ditt lokale folkebibliotek, så sender de dem til Det flerspråklige bibliotek.

Det flerspråklige bibliotek er en nasjonal lånesentral med bøker på 70 språk. Alle bibliotek i Norge kan fritt låne fra denne samlingen.

Powered by Labrador CMS