En mann ble lettere skadd da han fikk dette treet over seg i Slottsparken i Oslo onsdag ettermiddag.
En mann ble lettere skadd da han fikk dette treet over seg i Slottsparken i Oslo onsdag ettermiddag.

Trær veltet over person i Frognerbekkdalen og Slottsparken på grunn av sterk vind

Én mann er kjørt til legevakt etter at han fikk et tre over seg i Slottsparken. — Vi kjenner ikke helsetilstanden til disse personene enda, men vi jobber med saken, sier Guro Birkeland Tangen fra bymiljøetaten. De oppfordrer folk til å være forsiktige og melde fra om trær som har veltet.

— Det er mye vind i dag. Det var meldt liten storm og har vært mye vind i løpet av dagen. Opp i mot 20 sekundmeter, noe som er ganske mye, sier Guro Birkeland Tangen, kommunikasjonsrådgiver i bymiljøetaten.

To personer ble truffet av trær som veltet på grunn av kraftig vind. Den ene personen, som ble truffet av et tre som veltet i Slottsparken, er lettere skadd.

Han kjøres nå til legevakten, opplyser innsatsleder på stedet til NTB.

Kjenner ikke helsetilstanden til den trufne

Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt sier til NTB at de fikk melding om hendelsen klokka 14.37.

I Frognerbekkdalen, som ligger mellom Drammensveien og Halvdan Svartes gate, har også en annen person blitt truffet av et tre som veltet.

— Vi vet foreløpig ikke mer om tilstanden til den forulykkede. Vi har bedt entreprenør om å fjerne treet, og ta bilder på stedet, skriver Birkeland til VårtOslo.

— Dette er uvanlig

Ifølge Birkeland foretar bymiljøetaten jevnlig sjekk av helsetilstanden til trærne for å forebygge slike hendelser. Hun mener derfor det er svært uvanlig at slike ting skjer.

— Det er ikke vanlig, men det er noe vi må håndtere. Vi kjenner ikke ordentlig til tilstanden til de som er truffet av trærne enda, men vi jobber med saken, forteller hun.

— Vær forsiktig i marka og i parken

For å forhindre flere ulykker oppfordrer hun derfor alle som besøker parker og byrom å være forsiktige.

— Det blåser mye, så vi oppfordrer folk til å være litt mer aktsomme enn ellers år de beveger deg ute i både marka og parken på dager som denne. Gamle trær kan miste grener, og trær kan til og med falle ned selv om dette ikke er vanlig, så følg gjerne med på værmeldingen.

— Meld fra om trær som har falt

Hun legger til at det også er viktig at folk melder fra dersom de oppdager trær eller greiner som har falt ned.

— Oppdager folk grener som har falt ned fra trær som hører til parkene eller gatene våre, så er det fint om de melder fra i Bymelding.

Powered by Labrador CMS