DEBATT

Mange bruker Sletteløkka til å parkere store lastebiler. Dette stjeler parkeringsplasser fra oss som bor her i tillegg til å være et potensielt hinder for uttrykningskjøretøy, sier Sletteløkkabeboer Ewa Xhokola.
Mange bruker Sletteløkka til å parkere store lastebiler. Dette stjeler parkeringsplasser fra oss som bor her i tillegg til å være et potensielt hinder for uttrykningskjøretøy, sier Sletteløkkabeboer Ewa Xhokola.

- Et parkeringsnødrop fra oss som bor ved Sletteløkka

- Litt for seg selv langs oversiden av Trondheimsveien mellom Rødtvet og Linderud ligger Sletteløkka. Området huser tre store borettslag og består av lavblokker. Langs gata på begge sider er det gateparkering.

Publisert

Hei. Jeg heter Ewa og har bodd i Sletteløkka i fem år. Helt fra starten visste vi om at det var gratis kommunal parkering i gata, men også om muligheten for å kjøpe privat parkeringsplass fra Askelia borettslag. 

Betalt, privat parkering er veldig dyrt i forhold til kvaliteten på asfalten (hull, overfylt overalt). I fjor ble internveien modernisert for elbiler og privat parkering ble da enda dyrere. 

Felleskostnadene er allerede dyre nok, så vi bestemte oss for å bruke gratis parkering i gata. 

Til å begynne med var det ingen store problemer med å finne et sted å parkere, men etter hvert begynte det å dukke opp problemer. 

Fremmede biler og lastebiler

Vi beboere har lagt merke til at det blir flere og flere helt ukjente biler, inkludert lastebiler som parker i gata her. Sistnevnte har blitt en reell ulempe i gaten fordi de i tillegg blokkerer det meste av gaten, noe som kan hindre nødetater (brannbiler) i å komme inn. 

Men de er også til bry for oss beboere som ikke finner parkeringsplass for våre biler. Lastebiler tar opp minst to parkeringsplasser i en gate hvor parkeringsmulighetene allerede er svært begrensede. 

Jeg har mange ganger lagt merke til at lastebilsjåfører parkerer her før de setter seg inn i sine privatbiler og drar hjem, men vi har også folk som bor her og som for å spare penger tar med seg lastebilen hjem. 

Da slipper de å bruke privatbilen for å komme seg på jobb, men for resten av oss er det en ekstra bil som sperrer parkeringsplassene.

Parkerer her og tar bussen videre

Mange bruker også muligheten for gratis parkering her oppe for så å bruke offentlig transport for å reise videre. 

I tillegg har vi også en permanent, gul bergingsbil som parkerer her oppe hver dag og som bringer biler til vår gratis parkering  ( Jeg antar han selger biler?), noen ganger laster han biler selv og da kan kun noen få biler parkere i gata vår. 

Uten varsel satte Bymiljøetaten opp skilt

I dag, 20. november, tok bymiljøet i tillegg å fjernet cirka 15 parkeringsplasser for gang- og sykkelveier. Vi fikk verken forklaring eller advarsel om dette, eller tilbud om parkeringsplasser (selv betalte) som erstatninger.

Isteden fikk vi gule lapper på frontrutene og må betale bøter på 900 kroner for feilparkering.

Vanskelig før, men nå er det umulig å finne parkering

Jeg lurer på hvordan jeg skal fungere nå. Jeg har små barn og det er langt fra skole og butikker. Tidligere var det et problem med parkering og noen ganger måtte vi vente noen minutter på en parkeringsplass. 

I dag måtte jeg lete etter plass oppe på Rødtvet. Jeg vurderte å kjøre helt ned til Kalbakken eller å kjøre ned til ringen for å prøve å parkere på andre siden av bommen. Dette medfører ekstra kostnader. 

Vi har lenge spurt kommunen om bedre parkeringingsmuligheter for beboerne i Sletteløkka, men vi venter ennå på svaret. Akselia har ingen ledige parkeringsplassen nå og det er veldig langt for små bein å gå helt opp til Rødvet om morgenen.

Powered by Labrador CMS