DEBATT

Stovner senter og parkering
Hadde jeg parkert på øverste plan, hadde jeg antagelig brukt to timer på å komme meg ut, forteller May Britt Lund.

– Jeg var så arg at jeg ikke slapp frem en eneste en fra parkeringslommene rundt meg

Her om dagen ba myndighetene oss om å ta med mat i bilen, i tilfelle vi blir sittende fast i trafikken. Jeg visste ikke at anbefalingen også gjaldt om man skulle våge å forsøke seg på å forlate parkeringshuset på Stovner Senter en fredags ettermiddag.

Publisert

Jeg anbefaler alle å ta med mat i bilen hvis de skal parkere i parkeringshuset til Stovner senter en fredag ettermiddag. Pledd og nok å drikke anbefales også. 

Parkeringshuset på senteret har fire, eller er det fem plan. Det er en innkjøring i den ene enden og en utkjøring i den andre. Inn- og utkjøring går i spiral gjennom alle plan. Fra hvert plan kjører man inn i spiralen for å komme ut. 

Å komme ut er problemet

Inn kommer du deg lett. Det er å komme ut som er problemet. Utenfor er det nemlig en rundkjøring. Selvfølgelig en rundkjøring med forkjørsrett. Og rett bortenfor der igjen er det en ny rundkjøring. Der er det også fotgjengerfelt på rad og rekke. 

Og disse faktorene gjør altså at det er helt umulig å få flyt i trafikken ut av parkeringshuset. 

Sist fredag brukte jeg 30 minutter på ÉN langside på 1. plan. Hadde jeg vært høflig og gjort som jeg skulle, og sluppet fram de som prøvde å komme seg ut av diverse parkeringslommer, hadde jeg brukt 1 time. Men jeg var så arg at jeg ikke slapp ut en eneste en. 

Hadde jeg parkert på øverste plan, hadde jeg antagelig brukt to timer på å komme meg ut.

Kostbart kan det bli også

Det er en time gratis parkering i 2. plan. På de andre planene er det to timer. Å rusle rundt og titte i butikker, ta en kaffe og snakke med folk. Det vil koste penger. Ti minutter over tiden koster 30 kr. 

Men det der er bare irriterende. Det som er problemet, er å komme seg ut. Nå nærmer vi oss jul og julehandel. Da er det mange flere biler enn en vanlig fredags ettermiddag.

Skrekk og gru. Vi kan jo prøve å forestille oss hva som vil skje hvis noen bulker i spiralen. Vil det bli personskade? 

Kan bli dramatisk

Ok, da, så prøver jeg nå å gjøre det enda mer dramatisk. Se for deg at en elbil tar fyr. Det er en vei ut.. Nå er det ingen fare for at noen brenner inne. Folk kommer seg ut gjennom senteret, men bilen...den må stå der den står.

Nei, sannheten er at parkeringshuset er en katastrofe. Jeg skjønner ikke hva de som bygde det har tenkt. Og vet du hva som er enda verre, det er ikke satt av plass til sykler. Ha ha, der var jeg morsom... Noe må man jo more seg med... når man står fast der i spiralen... i kø...

Powered by Labrador CMS