Med Furusets sterke innspurt på seriespillet kan det neste sesong igjen være duket for hovedstadens mest intense hatderby på isen. Her fra siste seriekamp lagene i mellom i 2008/2009-sesongen.
Med Furusets sterke innspurt på seriespillet kan det neste sesong igjen være duket for hovedstadens mest intense hatderby på isen. Her fra siste seriekamp lagene i mellom i 2008/2009-sesongen.

Hockeyulvene fra Furuset snuser på opprykk til eliten etter 14 år. — Hadde vært fantastisk å få tilbake derbykampene mot Vålerenga

Med fem kamper igjen av seriespillet har Furuset hockey all mulighet til å kunne spille kvalifisering om opprykk til norsk hockeys øverste divisjon neste år. — Utrolig gøy å se hvordan vi har utviklet oss gjennom sesongen, sier hovedtrener Kenneth Larsen.

Publisert

Etter i mange år å ha vært en av norsk ishockeys store klubber, har de siste sesongene vært noen å glemme for Furuset hockey. Før denne sesongen satset derfor klubben hardt, og hentet inn tidligere Vålerenga-sjef Kenneth Larsen som hovedtrener. Da Larsen tok over ansvaret i Furuset Forum i høst var han klar på at han drømte om å føre gutta fra Furuset tilbake i norsk hockeys toppsjikt.

Etter en litt kranglete sesonginnledning går ting nå mye bedre på isen i drabantbyen i Groruddalen. Med fem kamper igjen av seriespillet har laget alle muligheter til å komme seg til kvalifiseringsspillet for opprykk til Fjordkraftligaen, hvor de ikke har vært siden 2009, neste sesong.

Det til tross for at det onsdag ble et surt hjemmetap mot tabellnabo og opprykksrival Lørenskog.

Drømmer om derbykamper mot Vålerenga igjen

— Det ser veldig bra ut for oss nå, men vi har fem viktige kamper igjen. Nå er det egentlig bare opp til oss selv om vi skal nå opprykkssluttspillet eller ikke, sier hovedtrener Larsen til VårtOslo.

For å komme med i det sluttspillet møtes først de fire beste lagene i første divisjon til innbyrdes kamper. De to beste lagene etter disse møtene går så til avgjørende kvalikkamper mot de to dårligste lagene i årets Fjordkraftliga. De to beste lagene fra disse igjen blir så å finne på elitenivå neste sesong.

— Det er tøffe kamper vi har igjen, men så har vi denne sesongen også vist at vi kan slå de aller fleste. Jeg er optimistisk når det gjelder våre egne muligheter, sier Furuset-treneren.

— Sjansene for å rykke opp er gode, mener Furuset-trener Kenneth Larsen.
— Sjansene for å rykke opp er gode, mener Furuset-trener Kenneth Larsen.

Kommer de til siste hinder som er kampene mot de to dårligste lagene på nivået over, møter gutta i blått mest sansynlig byrivalene Manglerud Star og Grüner. Det er en oppgave Larsen og spillerne eventuelt gleder seg til.

— Slik lagene ser ut i dag tror jeg så absolutt det er mulig å kunne slå både MS og Grüner. Det hadde jo vært en drøm å få tilbake derbyene mot Vålerenga igjen, mener Kenneth Larsen.

— Tok tid før spillet satt

Optimismen er dermed tilbake der den var før sesongen startet, men i starten så det ikke like bra ut for gutta fra Groruddalen. Det mener Larsen har en enkel forklaring.

— Jeg har alltid brukt tid på å sette et nytt spillemønster. Både i Vålerenga, hvor jeg ikke fikk den tiden jeg ønsket, og i Lørenskog, hvor det har vist seg at ting tar tid å endre. Derfor var jeg ikke direkte overrasket over at ting gikk litt trått i starten, innrømmer han.

Derfor er han spesielt godt fornøyd med at ting allerede er i bedring.

— Egentlig har vi kanskje utviklet oss raskere en det jeg hadde forventet. Det er veldig positivt, sier den tidligere Vålerenga-profilen.

Powered by Labrador CMS