Politibil uniformert bil fra politiet Foto: Carina Johansen, NTB
Politiet rykket ut til Granstangen på Furuset med noen patruljer og personell fra bombegruppa.

Undersøkte eksplosjon på Furuset. Naboen Tom bråvåknet av smellet: – Jeg tenkte det måtte være en bombe

– Det var et ordentlig smell, som ikke var fyrverkeri eller skytevåpen. Jeg tenkte at det måtte være en bombe, forteller nabo Tom Gulbrandsen.

Publisert

Politiet rykket fredag formiddag ut til Granstangen på Furuset med patruljer og personell fra bombegruppa, og undersøkte spor etter en eksplosjon ved en bygning. 

– Ingen er skadd og vi er usikker på gjerningstidspunktet. Det gjennomføres flere etterforskningsskritt på stedet, informerte operasjonsleder Eirik Sannes pressen om klokken 12.20.

Fredag ettermiddag fortalte operasjonsleder Gjermund Stokkli at politiet fortsatt er på stedet og etterforsker. 

– Vi jobber med å finne ut hva son har skjedd og hvem som har gjort dette, og det er ikke gjort noen pågripelser, fortsatte Stokkli. 

– Lå og ventet på sirene

VårtOslo har vært i prat med Tom Gulbrandsen som bor ovenfor Granstangen. Han forteller at han våknet klokken 02.55 om natten av et kraftig smell.

– Det var et smell som gjorde at jeg tenkte det var en bombe. Jeg noterte meg klokkeslettet og lå og ventet på at sirenene skulle komme, forteller han. 

Men ettersom sirenene aldri dukket opp, sovnet Tom Gulbrandsen igjen. Han sier han er overrasket over at han aldri hørte noe til nødetatene i løpet av natten. 

– Det var et ordentlig smell, som ikke var fyrverkeri eller skytevåpen. Jeg tenkte at det måtte være en bombe, fordi det virket som om noe var sprengt. Vi får håpe politiet finner ut av noe, men det er litt rart at de ikke har kommet med så mye informasjon enda, fortsetter Gulbrandsen.

Politiet: – Har flere hypoteser

Operasjonsleder Sannes understreket overfor NTB at de er svært usikre på hva som har skjedd.

– Vi fikk inn melding klokken 10.30 om det som ble omtalt som spor etter en eksplosjon. Vi er veldig usikre på hva det er snakk om, og vi har flere hypoteser. Det kan være alt fra guttestreker med fyrverkeri til en alvorlig kriminell handling, sa Sannes.

– Vi etterforsker både teknisk og taktisk, men avslutter på stedet, fortalte krimleder Oscar Støversten til NTB like før klokken 17.00. 

Støversten sier det ikke er noen mistenkte saken.



Powered by Labrador CMS