Onsdag ble det nok et brytegull på Dælenenga-bryteren Exauce Mukubu.

Løkka-bryteren «Exo» med nok en stor brytebragd

I ny vektklasse ble det gull på første forsøk for Sportsklubben 09s Exauce «Exo» Mukubu (22) under onsdagens Grand Prix-stevne i Polen.

Publisert

Under det anerkjente brytestevnet Pytlansinski Grand Prix onsdag denne uka, skulle Løkka-bryteren Exauce Mukubu for første gang prøve seg mot den ypperste bryteeliten i en ny vektklasse.

Debuten i 87-kilos-klassen kunne ikke gått bedre for stortalentet, og han kunne sette seg på flyet hjem til hovedstaden med en gullmedalje rundt halsen.

Det var den andre gullmedaljen på rad for Mukubu fra det anerkjente stevnet.

– En utrolig prestasjon

– Dette er en utrolig prestasjon. Ingen norsk bryter har klart å vinne en vektklasse i dette stevnet to år på rad tidligere, sier leder for Sportsklubben 09 bryting, Håvard Bergheim Solli til VårtOslo.

Dermed fikk Mukubu en best mulig oppladning til årets VM, som går av stabelen i Beograd i september. Der kan han fort bli en het medaljekandidat.

Et mål er å komme seg til sommer-OL i Paris neste sommer.

– Spennende å følge

Da må 22-årigen bli blant de fire beste i sin vektklasse under høstens VM i Serbia.

– Det blir spennende å følge Exauce i VM. Har han dagen, kjemper han helt i verdenstoppen, mener Solli Bergheim.

– Han har hatt en enorm utvikling de siste årene, og nå blomstrer han til det fulle. En OL-billett ville vært sinnsykt stort ike bare for Exauce, men også for klubben og norsk bryting, avslutter han.

Powered by Labrador CMS