Sju personer ble funnet bevisstløse og sendt til sykehus etter fest i en bunkers på St. Hanshaugen i august 2020. Tirsdag starter ankesaken.

Ankesaken etter bunkerfesten på St. Hanshaugen starter tirsdag

I fjor ble to menn dømt til fengsel etter bunkerfesten på St. Hanshaugen i 2020. Tirsdag kommer ankesaken opp for lagmannsretten.

Publisert

To menn er tiltalt blant annet for uaktsom kroppsskade og brudd på brann- og eksplosjonsvernloven etter en ulovlig fest som ble arrangert i et nedlagt tilfluktsrom på St. Hanshaugen i august 2020.

I januar i fjor ble de tiltalte dømt i Oslo tingrett til fengsel i ett år og seks måneder. De ble også dømt til å betale erstatning og oppreisning til sammen rundt 550.000 kroner til to menn som ble alvorlig skadd.

26 havnet på sykehus

Påtalemyndigheten anket straffutmålingen, mens de dømte har anket dommen i sin helhet. Ankesaken skal opp i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Det var klokken 3.46 natt til søndag 30. august 2020 at en politipatrulje fant sju unge personer bevisstløse i krysset mellom Uelands gate og Colletts gate på St. Hanshaugen. Deretter ble evakuering og livreddende førstehjelp satt i gang.

26 mennesker havnet på sykehus etter festen, hvorav to av dem fikk hjerneskade, etter at de pustet inn dieseleksos under den ulovlige ravefesten.

Brukte dieselaggregat i bunkeren

Minst 200 personer var invitert på ravefesten, som ble holdt i en avstengt og sanert bunker. I løpet av timene festen varte, deltok rundt 100 personer. Inne i bunkeren plasserte de et dieselaggregat, uten å sørge for skikkelig brannsikring eller utlufting, ifølge dommen fra tingretten.

Saken går fra 16. til 30. april.Powered by Labrador CMS