Størrelse var ingen hindring for de som besøkte visningssenteret til boligprosjektet Krydderhagen i går. Foto: Fredrik Johannessen

Størrelse har ingenting å si på Hasle

Publisert

Mens ekspertene klager over at det bygges alt for mange store leiligheter i Oslo, hevder selgerne av et boligprosjekt på Grünerløkka at det bygges for .

Onsdag kveld var det høy aktivitet på visningssenteret til Krydderhagen på Hasle, i forbindelse med at boligprosjektets siste 48 leiligheter snart legges ut for salg.

I prosjektet har det blitt satset på en høy andel større leiligheter, og 37 av de siste 48 leilighetene som nå legges ut er over 80kvm.

— Større marked for større leiligheter

Tilstede på visningssenteret var prosjektleder Espen Friis Jørgensen fra AF Gruppen, som kunne fortelle at interessen fra potensielle kjøpere har vært stor.

— Det er tydeligvis et større marked for større leiligheter i Oslo enn det som er blitt bygget de senere årene. Vi har lange interesselister fra folk i de nærmeste bydelene rundt Hasle, og flere av disse har fulgt prosjektet siden starten i 2014, sier Jørgensen.

Prosjektleder Espen Friis Jørgensen mener at det kanskje bygges for få store leiligheter i Oslo. Foto: Fredrik Johannessen

— Disse sitter på hus, og har ventet i flere år på at det skulle komme større leiligheter for salg.

Leilighetsnormen ikke et problem

Men vent nå litt. Vil det si at det bygges for få store leiligheter og ikke omvendt?

De siste årene har det blitt rettet mye kritikk mot leilighetsnormen i Oslo, som går ut på at maks 35 prosent av leilighetene som bygges kan være mellom 35 og 50 kvadratmeter og minst 40 prosent må være over 80 kvadratmeter.

Mange mener det bygges en for høy andel store leiligheter og at det folk i sentrale deler av Oslo egentlig er ute etter er små leiligheter.

Hva er det egentlig som foregår på Hasle?

Løkka er større enn du tror

En ting å huske på er at bydel Grünerløkka er stor og ikke absolutt alle områder domineres av studenter og hipstere.

Steder som Hasle har gjerne litt lavere kvadratmeterpris enn de sentrale områdene folk flest tenker på som Grünerløkka. Folk som flytter hit er heller ikke kun typiske ‘løkkafolk’.

Prosjektleder Jørgensen forteller at den største gruppen interessenter for de større leilighetene er godt voksne mennesker som i dag sitter på hus, men ønsker å flytte inn i leilighet. I tillegg har interessen også vært stor fra barnefamilier.

Om mangelen på mindre leiligheter, tror han at dette i størst grad gjelder mer sentrumsnære områder.

— Hasle, Løren og områdene hvor det er litt mer grønt og mindre trafikk passer nok bedre til den type leilighetsmiks som vi har. Og ikke bare småleiligheter som kanskje er mer attraktivt i de mer sentrumsnære områdene.

Kresne boligkjøpere

Jørgensen trekker også frem en annen faktor: kravet til kvalitet. Folk er kresne, tross det hete boligmarkedet. Som eksempel peker han ikke uventet på eget prosjekt.

Her ser du hvordan deler av boligprosjektet på Hasle skal se ut, ifølge planen. Foto: Fredrik Johannessen

— Store leiligheter med gode kvaliteter har vi hatt gode erfaringer med. Fireroms på 80-90 kvadratmeter med to bad og gode planløsninger, for eksempel, har vi hatt god suksess med. Vi har tiltrukket oss en kjøpegruppe som kanskje ikke finner den type leiligheter i så mange andre vanlige prosjekter, sier prosjektlederen.

— Og så tror jeg vi har laget et godt bomiljø i prosjektet vårt, takket være gode arkitekter. God arkitektur på byggene våre. God landskapsarkitekt som har gitt flotte uteområder. Vi har brukt mye tid og penger på uteområdene, å få de fine.

Av andre grunner til suksessen på Hasle, nevner Jørgensen nærhet til kollektivtransport og god tilbakemelding på planløsningene.

— Forsiktig med å være for bastant

Jørgensen legger likevel ikke skjul på at den enorme farten i boligmarkedet sannsynligvis også kan ta en god del av æren for den store interessen for prosjektet.

— Vi har vært gjennom en periode hvor det meste har blitt solgt, stort sett. Så det har vært et behagelig marked å operere i. Enkelte ting farges jo mye av det også. Man skal være forsiktig med å være for bastant i konklusjonene sine i et sånt hett marked som det her.

Powered by Labrador CMS