Geir Skogheim
Geir Skogheim, fra Utleiemegleren, anbefaler alle som skal flytte i sommer om å være ute i god tid.

– Alarmerende utvikling i leiemarkedet i Oslo

Leieprisene i byen har økt kraftig siden mars. – Det er for få ledige utleieboliger i markedet, sier Utleiemegleren.

Publisert

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje øker med 3,9 prosent sammenlignet med forrige måned.

– Det er for få ledige utleieboliger i markedet. Dette skaper et ekstra press i leiemarkedet før sommeren. Vi anbefaler alle som skal flytte i sommer om å være ute i god tid, sier salgs- og markedsdirektør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.

Rekordhøye leiepriser

Leieprisene for alle boligtyper i hovedstaden øker med 12,4 prosent sammenlignet med april i fjor. Sammenlignet med forrige måned øker leieprisene med 7,4 prosent.

– Vi merker at starten på høysesongen er her. Det er svært bra oppmøte på visninger, og leiligheter blir fort utleid til rekordhøye leiepriser, forteller Skogheim.

– Boliger med sentral beliggenhet er fortsatt de mest populære og den største etterspørselen er etter 1- og 2-roms leiligheter. Flere studenter er allerede på utkikk etter bolig fra sensommeren.

– Ubalansert marked

– Antall utleieboliger er lavere enn tidligere år og det vil gjøre at det blir færre boliger på markedet i høysesongen vi nå går inn i. Det vil føre til et svært ubalansert marked fremover, med større etterspørsel enn tilbud. Dette ser vi på som alarmerende, sier regionsjef i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck.

Powered by Labrador CMS