Guro Helene og Simen Bondevik på hyttetur på Treungen. Ekteparet sverger imidlertid helst til bypåske.

– Stor opplevelse å spille Jesus

– Vi foretrekker uten tvil bypåske nå når vi er voksne og kan velge selv, forteller Simen (23) og Guro Helene Bondevik (27).

Publisert

Det engasjerte paret kommer i utgangspunktet fra henholdsvis Oppegård og Kragerø, men har slått seg ned på Bislett.

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

Verken i politisk virke eller i livet ellers vegrer ekteparet seg for å dele av livets mange utfordringer, blant annet knyttet til egen sykdom.

Guro Helene Bondevik har ved flere anledninger vært åpen om at hun har funksjonsnedsettelse og kronisk sykdom. I dag jobber 27-åringen, som betegner seg selv som aktivist for funksjonshemmedes rettigheter, som rekrutterer innen brukerstyrt personlig assistanse (BPA) for en av landets største omsorgsaktører, Mio.

Både Guro Helene og Simen Bondevik er engasjerte i Partiet Sentrum.

Simen Bondevik er politisk rådgiver for Partiet Sentrums bystyregruppe i Oslo. Også kona er engasjert medlem i partiet, og begge stilte som listekandidater for partiet i høstens kommunevalg.

Sentrum-paret giftet seg i valgkampen, en drøy måned før kommunevalget endte med at Partiet Sentrum fikk en historisk plass i bystyret med Geir Lippestad i front.

– Å feire kjærligheten og bryllupet var en perfekt oppladning til valgkampen, ifølge Simen.

Det så på sin side en stund imidlertid stygt ut for hvorvidt Simen skulle «rekke» eget bryllup. Kun dager før den åpne vielsen skulle finne sted, endte han på nevrologisk sengepost på Ullevål sykehus i flere døgn i strekk med migreneanfall som førte til sterke smerter og synsforstyrrelser.

– Det er trist. Oppkjøringen til bryllupet skal helst være fin og god. Nå faller mye av de siste forberedelsene på Guro Helene, mens jeg må være på sykehus og hvile på et mørkt rom. Det er ikke slik man vil tilbringe dagene før sitt eget bryllup, fortalte han til VårtOslo den gang.

– Det har vært noen skikkelig stressende dager. Å gå fra å planlegge et bryllup sammen, til å plutselig sove alene, gjøre alt selv, ta alle avgjørelser selv og være helt alene med alt, er så klart vanskelig. I tillegg er jeg selv kronisk syk og tåler belastning dårlig, så dette har vært en vanskelig oppladning, konstaterte Guro Helene og la til:

– Jeg har vært mest stresset for om Simen blir bra eller ikke, men heldigvis ble han så dårlig så akutt at han endelig fikk hjelp. Han har vært syk lenge, og migrenepasienter får altfor dårlig hjelp. Å se han være på sykehus, var egentlig ganske lettende for da fikk han endelig hjelp. 

Bryllup til planlagt tid ble det til alt overmål likevel, og paret ble smidd i Hymens lenker i Guro Helenes hjemtrakter, i Sannidal kirke, med Simens velkjente bestefar, tidligere statsminister og Kristelig Folkeparti-leder samt prest, Kjell Magne Bondevik, som vigsler, den 5. august 2023.

Simens bestefar, tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, viet paret da de giftet seg i sommer.

– Det var en stund der jeg var usikker på om Simen i det hele tatt kom til å komme hjem eller være på sykehuset, men da jeg så ham i enden av kirken, senket skuldrene mine seg. Det var så stort å se ham stå der, innrømmer Helene.

– Vi holdt det gående på dansegulvet til langt på natt, røper Simen om den heidundrende bryllupsfesten på Langesund Bad.

De nygifte med brede smil om munnen etter vielsen i Sannidal kirke den 5. august i fjor.

Begge beskriver bryllupet som «en drømmedag». Denne påsken var parets første som «rette ektefolk».

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker dere? 

– Vi har begge to vokst opp med påske på fjellet, Simen på Skrim utenfor Kongsberg og Guro Helene på Rauland og Ål, men vi foretrekker uten tvil bypåske nå når vi er voksne og kan velge selv!

Guro og Simen sammen med hunden Wilma på Kjølebrønn utenfor Kragerø.

– Hva gjør dere helst i påsken?

– Enten en rolig påske i Oslo, eller på besøk hos familien. Guro Helene har familie i Kragerø, og Simen har familie i Nordre Follo. I en travel hverdag rekker man ikke se familie så ofte, men som to familiekjære personer, er det perfekt å se familien så mye som mulig i ferier.

– Hvor tilbringer dere påsken og med hvem?

– I år besøker vi Guro Helenes familie i Kragerø. Det blir veldig hyggelig og forhåpentligvis gir været mulighet til å sole seg litt. Ellers er det deilig med noen rolige morgener og sene påskefrokoster. Vi er begge to veldig glade i å sove ut lenge på morgenen.

– Hva er deres beste påskeminne? 

– For Guro Helene er det hytteturer hvor hele storfamilien har vært med. For Simen var det en stor opplevelse å spille Jesus i Sofiemyr kirkes påskemusikal da han var liten.

Skuespillerevnene viste Simen frem i sosiale medier senest ved forrige høytid da han selvsikkert nok med glimt i øyet delte kommentaren «Hugh Grant kan trygt pensjonere seg», fulgt av en video der han gjenskapte dansen fra julefilmen «Love Actually», udødeliggjort av nevnte skuespiller i rollen som den britiske statsministeren.

– «Love Actually» er min soleklare favorittjulefilm. Da vi så på den i år, tenkte jeg at jeg måtte prøve meg på dansen selv. Det tok et par forsøk, men så satt den. I hvert fall nesten. Jeg hadde nok ikke fått en tier av Trine Dehli Cleve («Skal vi danse»-dommer, journ.anm.) for dansen, men gøy var det, kunne han fortelle til VårtOslo om stuntet som genererte titusenvis av visninger og flust av reaksjoner i sosiale medier den gang.

– Jeg tror vi alle har godt av å senke skuldrene, ha det gøy og showe litt innimellom. Personlig synes jeg ingenting slår «Love Actually» og spesielt Hugh Grants dansescene, så det var først og fremst en hyllest til det. Å være en showglad statsminister som liker å ha det gøy, ligger i blodet, så det er klart det hjelper på, fortsatte Simen, som altså er barnebarn til tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, muntert.

– Hva har vært høydepunktet i år så langt? 

– Definitivt å komme i gang med arbeidet for Partiet Sentrum i Oslo bystyre. Vi jobbet knallhardt i mange måneder, dag og natt, for at Partiet Sentrum skulle komme inn i bystyret – og så gikk det, mot alle odds, kommer det fra paret som begge var listekandidater for partiet ved høstens kommunevalg.

– Simen er godt i gang som politisk rådgiver og vara til bystyret, mens Guro Helene er i rådet for funksjonshemmede og i fylkesstyret til Partiet Sentrum Oslo.

– Har du et vårønske?

– Fred i verden og et fritt Palestina.Powered by Labrador CMS