Fremover blir Mahmoud Masttat å finne på kjøkkenet til Bent Stiansen. Foto: Thor Langfeldt

Mahmoud (31) kom fra Syria på sykkel over Storskog. Nå er han lærling på selveste Statholdergaarden

Mahmoud Masttat flyktet fra Syria med sin kone. Nå er han blitt far og har fått læreplass ved kjøkkenet til kjendiskokk Bent Stiansen på Statholdergaarden.

Publisert

Nylig signerte 18 personer med innvandrerbakgrunn lærekontrakt i kokkefaget og er på vei mot fagbrevet sitt. En av dem er Mahmoud Masttat, som kom fra Aleppo i Syria og nå har etablert seg med sin lille familie i Oslo.

Under seremonien for de 18 lærlingene, holdt Mahmoud en liten tale, hvor han takket lærerne på Etterstad videregående skole og Statholdergaarden.

– Talen er kort fordi jeg ikke er så god i norsk. Og ja, jeg er litt nervøs, sa han til forsamlingen av fremtidige kolleger, medelever, lærere, representanter fra NAV og Oslo kommune.

Mahmoud holdt en tale hvor han takket lærerne ved Etterstad videregående skole og kollegene. Foto: Thor Langfeldt

Det er tre år siden Mahmoud og kona kom til Norge over Storskog. – Jeg er veldig glad for denne muligheten til å lære norsk og kokkefaget. Jeg gleder meg til å bidra til det norske samfunnet, sa han.

Bent Stiansen på plass

Innehaver og kjendiskokk Bent Stiansen var til stede under markeringen.

– Det er ikke så vanskelig med forskjellige nasjonaliteter. Vi ser at de som kommer hit og knekker den sosiale koden, blir værende og blir en del av miljøet, sier han.

Lærlingenes utdanningsløp skal gjennomføres som et vekslingsløp, med praksis i en lærebedrift og teori på Etterstad videregående skole gjennom fire år.

Vi har skrevet en rekke tidligere saker om våre nye landsmenn fra Syra, blant annet:

Powered by Labrador CMS