Trude og Robert Steen, foreldrene til avdøde Mats «Ibelin» Steen, kaller mottakelsen dokumentaren om sønnen har fått for «uvirkelig».

Over 100.000 har sett filmen om eksbyrådens sønn på kino: – Mats fortsetter å røre ved våre hjerter

– Mottakelsen filmen om Mats har fått, har vært et uvirkelig eventyr. Det var akkurat det vi hadde ønsket og håpet på, sier eksbyråd Robert Steen og kona Trude om dokumentaren om sønnen som av enkelte spås å ha gode sjanser for Oscar-nominasjon.

Publisert

Dokumentaren om muskelsyke Mats Steen, som var den sterke Ibelin i spillverdenen, passerer 100.000 besøkende på kino.

Mats var sønn av tidligere Oslo-byråd Robert Steen og barnebarn av Arbeiderparti-kjempen Reiulf Steen.

Tredje mest sette

Benjamin Rees multiprisbelønte dokumentar om Mats er nå den tredje mest sette norske kinodokumentaren de siste tjue årene – kun seks uker etter premieren.

Bare «Mannen fra Snåsa» (2016) og «Marcus & Martinus – Sammen om drømmen» (2017) er sett av flere, henholdsvis 169.000 og 142.000.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hilser på filmregissør Benjamin Ree før festpremieren til dokumentarfilmen Ibelin på Colosseum kino.

– 100.000 kinobilletter på så kort tid er et meget godt resultat, og den har flere ganger de siste ukene ligget på toppen av kinolisten, foran internasjonale storfilmer. Senest torsdag var den nummer 1 på den norske kinotoppen, sier analytiker Jens Skavdal i Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Tidligere Oslo-ordfører Marianne Borgen er blant mange som har fått med seg dokumentarfilmen. Her før festpremieren på Colosseum kino.

– Et uvirkelig eventyr

Mats «Ibelin» Steen gikk bort i 2014 av muskeldystrofien som preget livet hans – sammen med spillet «World of Warcraft». 

Foreldrene Robert og Trude Steen har fulgt filmens reise på nært hold og forteller om mange hundre meldinger fra folk som har følt seg berørt av historien.

En av animasjonene i dokumentaren «Ibelin», som nå er sett av over 100.000 på kino. Her en scene der hovedkarakteren Ibelin er på date.

– Mottakelsen filmen om Mats har fått, har vært et uvirkelig eventyr – fra verdenspremieren på Sundance-festivalen i januar, til dagens 100.000 kinogjengere i Norge. Det var akkurat det vi hadde ønsket og håpet på. Mats fortsetter å røre ved våre hjerter, sier Trude og Robert Steen.

Robert og Trude Steen, som er foreldrene til Mads Steen, takker regissør Benjamin Ree under festpremieren til dokumentarfilmen «Ibelin» på Colosseum kino tidligere i år.

Nå spås «Ibelin» å ha gode sjanser for Oscar-nominasjon av filmbladet Montages.Powered by Labrador CMS