Det rigges ned på Rådhusplassen etter at politiet tidligere på dagen gikk ut med en anbefaling om at mandagens Pride-arrangement burde avlyses. Foto: Annika Byrde / NTB


Pakker sammen og avlyser på Rådhusplassen. - Vi er lei oss for at nok en Pride-markering avlyses

— Den planlagte Pride-støttemarkeringen på Rådhusplassen klokken 19.30 i kveld avlyses, heter det i en pressemelding fra Oslo Pride. Samtidig kommer organisasjonen med stikk til politiet.

Publisert

— Jeg har nå fått bekreftet fra arbeidsutvalget som representere de skeive organisasjonene om at arrangementet fra scenen på Rådhusplassen er avlyst, sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride, i en pressemelding til NTB mandag kveld.

Den planlagte pride-paraden og øvrige relatert arrangementer måtte avlyses etter terroraksjonen i Oslo natt til lørdag, da to menn ble drept av Zaniar Matapour (43). I tillegg ble 21 personer skadd.

Mener politiet tar feil

43-åringen ble mandag varetektsfengslet i fire uker, og han er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter at han åpnet ild mot utestedene Per på hjørnet og London pub.

— Vi er lei oss for at vi nok en gang må ut med et budskap om at en pride-markering nok en gang må avlyses. Det er feil, slik politiet påstår, at dette var ment å være et lite arrangement, sier Haugsevje.

En pappeske med Pride-flagg står mens det rigges ned på Rådhusplassen etter at arrangøren fulgte politiets råd og avlyste markeringen.

— Vi forstår at folk nå er frustrerte og likevel ønsker å samles. Det vil dessverre bli uten innslag, appeller og musikk fra scenen på rådhusplassen, legger lederen av Oslo Pride til.

Ber alle utsette

Avlysningen skjer etter at politiet i Oslo kom med en anbefaling om at folk dropper støttemarkeringen på Rådhusplassen. Anbefalingen fikk støtte fra byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Senere mandag kom det også en oppfordring fra politidirektør Benedicte Bjørnland om at alle arrangører av pridestevner utsetter arrangementene sine.

— På bakgrunn av informasjon fra PST og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, er politiets klare anbefaling at kveldens Pride-arrangement i Oslo utsettes, og eventuelt andre pride-arrangementer andre steder i landet blir vurdert utsatt inntil videre, sa Bjørnland.

Powered by Labrador CMS