Her er en av de nye parkeringsautomatene i bydel Gamle Oslo. De brukes av bilister som ikke har betalt for medlemskap i ordningen med beboerparkering. Bildet er tatt omtrent i januar 2018. Foto: Per Øivind Eriksen
Her er en av de nye parkeringsautomatene i bydel Gamle Oslo. De brukes av bilister som ikke har betalt for medlemskap i ordningen med beboerparkering. Bildet er tatt omtrent i januar 2018. Foto: Per Øivind Eriksen

På mandag innføres beboerparkering i bydel Gamle Oslo. Nå må du betale for å parkere bilen din

Bydel Gamle Oslo har innført beboerparkering. Det betyr at du må betale for å stå parkert langs offentlige gater og veier i bydelen, men også at det skal bli mindre fremmedparkering.

Publisert

Har du folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøyet, kan du søke om beboerparkeringstillatelse. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil, er pendler eller student. Når du er ferdig med å fullføre søknaden digitalt, går du direkte til en nettbasert betalingsløsning (Android og iPhone).

Har du elbil, hydrogenbil eller HC-kort, trenger du ikke søke om beboerparkeringstillatelse, siden du kan parkere gratis uten tidsbegrensning på plasser skiltet med beboerparkering.

Beboerparkerings-tillatelsen er elektronisk, så du skal ikke ha synlig bevis i kjøretøyet ditt når du parkerer. Tillatelsen gir ikke rett til reservert plass og du kan kun få én tillatelse per person.

Du kan parkere på parkeringsplasser merket med beboerparkering i bydelen du bor i, og stå der uten tidsbegrensning. Prisen er kr 3.000 per år.

Nye betalingsautomater

På Oslo kommune sine nettsider kan man lese følgende om beboerparkering:

Infoskilt å Ensjø som viser vei til nærmeste P-automat. Skiltene har også informasjon om parkerings-appen 'Bil i Oslo'. Foto: Per Øivind Eriksen
Infoskilt å Ensjø som viser vei til nærmeste P-automat. Skiltene har også informasjon om parkerings-appen "Bil i Oslo". Foto: Per Øivind Eriksen

«Målet med innføring av beboerparkeringsområder er å sikre best mulig tilgjengelighet til offentlige parkeringsplasser for de som bor i Oslo. Ordningen skal også redusere arbeidsreiseparkering og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten.

Når et område får beboerparkering vil eksisterende gratis offentlig gateparkering avgiftsbelegges. Området skiltes og vi setter ut P-automater. I tillegg plasseres det ut P-infoskilt som viser vei til nærmeste automat.»

I gater for eksempel på Ensjø har det dukket opp slike automater og skilt. En betalingsautomat står i Malerhaugveien oppe ved Grenseveien og i andre enden av veien finner man et infoskilt.

Det betyr at du må gå et ganske langt stykke hvis du ønsker å betale med mynt eller kort. Det enkleste, hvis du skal benytte beboerparkering ofte, er å laste ned betalingsappen. Det er også mulig å betale via SMS.

Slik fungerer timeparkeringen

Betalingen blir beregnet i takstgruppe 3/gul, som koster deg:

  • 1 time 26 kroner
  • 2 timer 53 kroner
  • 3 timer 80 kroner
  • 4 timer 107 kroner
  • 5-24 timer 134 kroner

Det er betaling i tidsrommet 09:00-20:00 og man kan i teorien stå parkert i ubegrenset tid så lenge man betaler innenfor klokkeslettet som er avgiftsbelagt.

Du kan lese mer på kommunens sider. Der kan du også søke om beboerparkering.

Denne saken ble opprinnelige publisert hos Ensjø - aktuell informasjon!.

Kart over områdene med beboerparkering i Oslo. Bydel Gamle Oslo er den store blå sonen til høyre.
Kart over områdene med beboerparkering i Oslo. Bydel Gamle Oslo er den store blå sonen til høyre.
Powered by Labrador CMS