Går alt som kommunen håper blir det yrende liv i Frognerbadet fra 18. mai.
Går alt som kommunen håper blir det yrende liv i Frognerbadet fra 18. mai.

Koronapandemien skaper hodebry for Frognerbadet. Håper å kunne åpne dørene 18. mai

Årets badesesong på Frognerbadet vil bli veldig lik fjorårets, med enkelte koronarestriksjoner. Badet håper å kunne åpne dørene for publikum 18. mai.

Publisert

Tradisjonelt har Oslos store utendørsbad, Frognerbadet, åpnet sine dører for publikum 18. mai. I fjor ble åpningen utsatt til juni på grunn av koronapandemien. I år håper bymiljøetaten igjen å kunne åpne bassengene for deg og meg dagen eter at nasjonaldagen er behørig feiret over hele byen.

— Vanligvis åpner Frognerbadet opp for publikum 18. mai. Planen er følgelig at badet skal åpnes 18. mai, dersom smittesituasjonen og smittevernreglene tillater det, sier fungerende avdelingsdirektør for idrett i bymiljøetaten, Karina Løwe- Samuelsen, til VårtOslo.

Redusert kapasitet og timebestilling

Når badet åpner for sesongen vil det likevel ikke bli med et helt vanlig tilbud. Bade- og solhungrige oslofolk og turister må finne seg i restriksjoner på åpningstider og begrensninger i antall besøkende som kan være i badeanlegget samtidig-

Snart kan oslofolk igjen kaste seg ut i bassenget i frognerbadet fra timeteren.
Snart kan oslofolk igjen kaste seg ut i bassenget i frognerbadet fra timeteren.

Hvis åpningen går som planlagt, vil bruken av badet organiseres som i fjor sommer. Det innebærer at badet vil forhåndsselge billetter på nett til ulike tidsbolker der de holder badet åpent for badegjester.

— Dette gjør vi for å ha kontroll på hvor mange badegjester som er inne til enhver tid, for å minimere kødannelser og for å ha hyppigere renhold gjennom hele dagen, forklarer Løwe-Samuenlsen.

Håper å kunne åpne svømmehallene

Bymiljøetaten håper det også gjennom byrådets gjenåpningsplan for hovedstaden snart vil være mulig å åpne byens svømmehaller for publikum.

— Vi håper at smitten fortsetter å synke og at flere av Oslos bad kan åpnes opp for publikum veldig snart, sier den fungerende avdelingsdirektøren.

Åpning av Frognerbadet og kommunens andre badeanlegg kommer inn under trinn 2 i byrådets gjenåpningsplan. Det ble ikke lettet opp for disse under gårsdagens pressekonferanse, men en snarlig åpning kan likevel være på trappene.

— Vi har sagt at vi skal vurdere neste steg i gjenåpningen rundt den 20. mai. Det foretas likevel løpende vurderinger på når ting kan åpnes opp, opplyser kommunikasjonsrådgiver i byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet, Beate Svenningsen, til VårtOslo torsdag formiddag.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS