Bergenstoget blir ikke å se på perrongen på Oslo S med det første.

Skulle komme til Oslo fem timer etter oppsatt tid, men måtte snu i stedet

Uvær i vest gjør at hundrevis av passasjerer som hadde satt kurs mot hovedstaden med Bergensbanen, måtte snu.

Publisert

Først skapte et godsto g problemer for de to nattogene på Bergensbanen. 

– Dette er ikke en vanlig situasjon, det har vært kraftig vind og snø gjennom natten, sa  pressevakt Olav Nordli i Bane Nor torsdag morgen.

Det var da estimert at toget fra Bergen til Oslo ville være på plass i hovedstaden klokken 11.27. Egentlig skulle det vært i Oslo fem timer tidligere.

– Nå jobbes det iherdig med brøyting over fjellet. Når det er gjort, vil vi først sende toget i retning Oslo over, så toget til Bergen, fortalte en optimistisk pressevakt som da så lyset i enden av tunnelen etter nattens trøbbel, men lykken skulle fort snu.

Vil ingen ende ta

Da snømåkingen var i gang, gikk det et snøras, og togene måtte snu. Dermed vil nattens trøbbel ingen ende ta. Passasjerene som allerede skulle vært fremme på sine respektive reisemål, må nå sitte på hele veien tilbake.

– Vi holdt på å kjøre over fjellet med en stor brøytemaskin med Bergensbanen etter seg. Da oppdaget vi snøraset som har gått over et snøoverbygg, fortalte pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor tidlig torsdag formiddag.

Hun fortalte videre at det måtte ryddes vekk snø fra snøoverbygget for å se om det var skader før banen eventuelt kunne åpnes igjen.

Rammer flere hundre

Det var flere hundre passasjerer om bord i de to togene som ble rammet av kaoset.

Vys pressevakt Kaja Rynning Moen opplyste til VG at det satt 300 passasjerer i toget fra Bergen til Oslo og 180 i toget som skulle til Bergen.

Bane Nor varslet oppdatering om situasjonen klokken 15.00. Da var det fortsatt full stans i trafikken.

– Vi har mannskaper der med hjullaster som rydder snø og beregner at det vil ta fire timer, fortalte pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor, men understreket samtidig at tidsanslaget var usikkert. Senere opplyste Bane Nor at forventet åpning var klokken 18.30, og like etter klokken 19.00 åpnet Bergensbanen igjen.

Nattoget fra Oslo mot Bergen måtte ta turen hele veien fra Ustaoset og tilbake til Oslo, mens nattoget fra Bergen sto på Myrdal og måtte også vende snuten hjemover.

Det ene toget stoppet opp klokken 01.30 i natt, men passasjerene hadde lys og varme gjennom natten.





Powered by Labrador CMS