Oslo 20240116. Kraftig snøvær i Oslo tirsdag kveld.
Kraftig snøvær i Oslo.

Snøkaos i byen

Kraftig snøvær gir kansllerte avganger i kollektivtrafikken. Det har foreløpig ikke vært meldt om noen ulykker eller andre hendelser.

Publisert

Meteorologisk institutt sendte ut oransje farevarsel om snømengdene tirsdag. Meteorologene advarer bilister og reisende, som bes om å kjøre etter forholdene og beregne ekstra god tid.

Ruter melder om en rekke forsinkelser og innstillinger på bussrutene i byen.

– Det er jo meldt mye snø utover dagen, og det kan fort føre til forsinkelser. Så skal man ut og reise bør man beregne god tid, sier pressevakt Cathrine Myhren-Haugen i Ruter.

Oslo 20240116. Kraftig snøvær i Oslo tirsdag kveld.

Brøytemannskaper i gang

Bymiljøetaten har brøytemannskap ute døgnet rundt, og prioriterer fremkommeligheten til kollektivtrafikken høyt. Vi samarbeider tett med Ruter for å sikre en så god punktlighet for kollektivtrafikken som mulig, på tross av mye snø, sier Joakim Hjertum, veisjef i bymiljøetaten.

Oslo 20240116. Kraftig snøvær i Oslo tirsdag kveld.

Innstiller rushtid-avganger

Allerede tirsdag ettermiddag meldte Vy om kansellering av flere avganger på grunn av det ventede snøværet.

– Avhengig av hvordan værsituasjonen utvikler seg er det stor risiko for forsinkelser og innstillinger, heter det i en pressemelding fra Vy.

Tog i snøen
Transportselskapet Vy ber alle passasjerer vurdere om det er nødvendig å reise onsdag. Det er ventet store snømengder, noe som er ventet å påvirke togtrafikken.

– Vi har besluttet å innstille en del rushtidsavganger for å sikre forutsigbarhet for kundene resten av uken, skriver Vy.

Det er snakk om rushtid-avganger mellom Skien-Eidsvoll, Oslo-Halden, Lillestrøm-Spikkestad og Stabekk-Ski. De opplyser at det jobbes for å ha busser i beredskap dersom det skulle oppstå situasjoner der det blir behov for det.

Oslo 20240116. Kraftig snøvær i Oslo tirsdag kveld.

Bane Nor kaller inn ekstrabemanning

Også Bane Nor har gått ut med en advarsel til togpassasjerer om at det kan bli forsinkelser og innstillinger som følge av snømengdene. De har kalt inn ekstra bemanning for å håndtere snøkaoset.

– Alle som har fri, har blitt spurt om de kan delta i arbeidet onsdag og natt til torsdag. Vi setter inn ansatte som normalt jobber med andre oppgaver, til å hjelpe til med snørydding, er i dialog med våre entreprenører og gjør klar vår maskinpark til innsats, skriver Bane Nor i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS