Bama sine kontorer i Oslo. En Bama-ansatt gjorde nye funn av kokain på et av Bamas anlegg i Oslo.

Bama-ansatt kom over noe helt annet enn frukt og grønt

Oslo politidistrikt melder om et nytt storbeslag hos Bama.

Publisert

Det var onsdag Oslo politidistrikt og Tolletaten fikk varsel om et større funn av narkotika, melder politiet selv i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Funnet ble gjort på et av lagrene til frukt- og grønnsaksleverandøren Bama i en kontainer som tidligere har ankommet Oslo havn fra Sør-Amerika.

Det var en ansatt som oppdaget det hele og meldte ifra.

Etterforskes bredt

«Vi undersøker nå hvor stort beslaget er, men det er trolig på rundt 600 kg kokain, med en gateverdi på flere hundre millioner kroner», skriver politiet, som opplyser at bekjempelse av grov narkotikakriminalitet er en prioritert oppgave.

Nå etterforskes saken bredt av Felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

«Vi må forutsette at bakmenn og kriminelle aktører vil lete eller forsøke å få kontroll på stoffet. Når det er snakk om så store verdier, kan dette også utgjøre en sikkerhetsrisiko. Politiet går derfor ut offentlig så tidlig i etterforskningen med budskap til aktører som har knytning til dette stoffet, nasjonalt eller internasjonalt om at partiet er beslaglagt av politiet», heter det videre i pressemeldingen.

Ikke første Bama-beslag

Hvem som var ment å være mottaker av den ulovlige lasten kan politiet ennå ikke si noe konkret om. 

Politiet utelukker heller ikke at beslaget kan ha sammenheng med tidligere store beslag og andre beslag i Europa den siste tiden. Senest i vår ble det gjort funn i fruktkasser fra Bama i last utenlandsfra.

«Politiet jobber etter flere hypoteser, der en av teoriene kan være at dette ikke var ment for Norge og det norske markedet, med bakgrunn i blant annet mengden og størrelsen av beslaget. Vi kan imidlertid ikke utelukke at partiet var ment for omsetning i Norge», avslutter politiet.

Powered by Labrador CMS