Ingeborg Vassbakk Løyning, June Selin, Malene Rypestøl og Malene Lisken fra Oslo Idrettslag jubler etter NM-seier og ny norgesrekord på 4x100m lagmedley Foto: Norges svømmeforbund
Ingeborg Vassbakk Løyning, June Selin, Malene Rypestøl og Malene Lisken fra Oslo Idrettslag jubler etter NM-seier og ny norgesrekord på 4x100m lagmedley

Oslo Idrettslag med dobbelseier og to nye rekorder under svømme-NM

Oslo Idrettslag kan juble over to gull og to norgerekorder da både dame- og herrelaget feide all motstand til side på 4x100m lagmedley lørdag.

Publisert

Damelaget fra Oslo Idrettslag (OI) svømte inn på tiden 4.02,64 og tok nesten 2 sekunder av forrige rekord, som ble satt av Bærum-svømmerne i 2019 og var på tiden 4.04,49.

- Ingeborg Vassbakk Løyning sørget for å gi OI-laget en forrykende start da hun kom i mål to kroppslengder foran nærmeste konkurrent på rygg-distansen, skriver Norges svømmeforbund i en pressemelding.

- Ny rekord er sykt kult

- June Selin svømte en flott brystetappe, mens Malene Rypestøl viste imponerende styrke på fly. Malene Lisken fortsatte det flotte arbeidet på 100m fri og sendte laget i mål med ny norsk seniorrekord, skriver forbundet.

- Det er ingenting som å ta ny norsk rekord på stafetten med disse jentene og gjøre det sammen med klubben på dag 3 var sykt kult, sier de fire lagkameratene på OIs damelag.

- Vi prøvde på samme rekorden i fjor og kanskje ble det litt for mye fokus på rekorden, men i dag var fokuset mer på å svømme bra og det fungerte bra, forteller de fire OI-svømmerne.

Tok rekord fra Bergen

OI-gutta viste minst like sterk form da de tok rekorden på 4x100m lag medley. 

- Markus Lie åpnet for laget på 100m rygg og var nærme norsk rekord på distansen. Mathias Hoseth, Magnus Belsvik og Axel Melberg fulgte etter og sørget for å sikre OI sin andre seniorrekord for kvelden med sine flotte prestasjoner, skriver svømmeforbundet.

Ny norsk rekord er på tiden 3.31,60. Den tidligere norske rekorden ble satt av Bergen-svømmerne i 2022 og var på tiden 3.34.23.

Powered by Labrador CMS