Tobias Breivold
Vålerenga-keeper Tobias Breivold har virkelig blomstret så langt denne sesongen.

Vålerenga-festen forsetter. Nå er det blitt 11 seire på rad: – Vi kan vinne alt i år!

– Seriestarten har vært bedre enn jeg hadde turt håpe på, sier VIF hockeys trener Fredrik Andersson. Med ti strake seire var spillerne overklare for å sikre den ellevte trepoengeren på rad mot Frisk.

Etter en jevn start på kampen ble det til slutt nok en seier for østkantgutta, som nå topper tabellen med to poeng foran erkerival Storhamar.

– Jeg har trua på at vi kan gå hele veien i år. Men ting kan endre seg fort, sier keeper Tobias Breivold til VårtOslo etter 6-4 over Frisk Asker .

– Godt med et stabilt forsvar

Vålerenga-talentet, som i år har fått rollen som førstekeeper, har hatt en svært god innledning på årets sesong.

For andre gang på rad ble Breivold, av hjemmefansen før Frisk-kampen, kåret til klubbens beste spiller foregående måned.

En av de store forbedringene unggutten har vist er at han er mye mer stabil i prestasjonene enn hva han har vært tidligere sesonger.

Pontus Finstad
Pontus Finstad og Vålerenga jaget Frisk i senk under lørdagens seier på Jordal Amfi.

– Jeg synes det har gått veldig bra i år. Det hjelper også å ha et stabilt godt forsvar foran seg. da gjør vi hverandre bedre, mener Breivold.

– Gøy med debutscoring

En av iskrigerne som kan være mest fornøyd med lørdagens forestillingen er nysigneringen Alex Dostie. Den tidligere Stjernen-spilleren bøttet inn poeng i Fredrikstad forrige sesong, og lørdag fikk han også sitt første mål i kongeblå drakt.

– Det var veldig gøy å få det første målet for Vålerenga. Her føler jeg meg virkelig hjemme, sier kanadieren.

Alex Dostie
Alex Dostie markerte hjemmedebuten med sin første scoring i Vålerenga-drakt.

Dostie har som målvakt Breivold stor tro på at det er mulig å sikre en sluttspillsseier med det mannskapet klubben nå rår over.

– En av grunnen til at jeg valgte Vålerenga var at jeg vil være med på å vinne noe i norsk hockey. Det tror jeg så absolutt vi har mulighet til i år, mener Dostie.

- Gode muligheter mot Stavanger

Etter lørdagens hjemmeseier er to femtedeler av hockeysesongen unnagjort og iskrigerne troner på toppen av tabellen, to poeng foran erkerival Storhamar.

Tirsdag reiser østkantgutta til toppkamp borte mot Stavanger Oilers.

Hovedtrener Fredrik Andersson har troa på at gutta hans kan returnere fra oljehovedstaden med alle tre poengene tirsdag kveld.

– Vi tapte bare med et mål sist vi var i Stavanger, og jeg har på følelsen at vi har en kjempesjanse til på komme hjem med alle tre denne gangen, sier den tidligere svenske toppkeeperen.

Fredrik Andersson og Mats Trygg
Fredrik Andersson og Mats Trygg har hatt en god sesongstart med Vålerenga-mannskapet.

Andersson er forøvrig svært fornøyd med den seriestarten gutta hans har klart å oppvise ute på isparketten

– Jeg synes starten har vært mye bedre enn hva jeg hadde turt å håpe på. Nå er vi virkelig på riktig vei spillemessig, mener Andersson.

Utvisninger preget åpningen

Med et Frisk-lag, som hittil i sesongen har vært seriens store skuffelse, var det mange som trodde det skulle bli en enkel hjemmeseier for iskrigerne lørdag ettermiddag.

Den første perioden startet derimot uventet jevnt godt hjulpet av at Fredrik Anderssons gutter pådro seg to tidlige utvisninger.

Gjestene klarte derimot ikke å omsette de to tidlige overtallssituasjonene i scoring, og dermed fikk de ikke den starten de kunne ha håpet på.

Thomas Olsen
Vålerenga skapte mye lørdag. Her stopper Frisk-keeper Henrik Fayen Vestavik et forsøk fra Thomas Olsen.

Og når hjemmelaget endelig er fulltallig, skal det bare ta sekunder før visekaptein Tomm i Taimi kan sende gutta fra Sotahjørnet i ledelsen etter åtte  minutters spill.

Etter scoringen overtok hjemmelaget litt av initiativet i kampen, men ingen av lagene fikk noe stort spillemessig overtak resten av perioden.

Dermed kunne lagene gå til første hvil med en snau ledelse til gutta fra Oslo øst.

Iskrigerne tar kontroll

Etter en relativt jevn åpning også på midtperioden, skulle iskrigerne få muligheten i overtallsspill etter vel to minutters spill.

Da kan Pontus Finstad doble ledelsen. Det skal likevel ikke gå lenge fra scoringen til askerbøringene viser at de også vil være med i kampen, og kan redusere ved Tobias Fladeby.

Så skal gjestene få en utvisning for å ha en mann for mye på isen. Da ser kaptein Martin Røymark muligheten til å sende hjemmelaget tilbake til en tomåls-ledelse.

Fem minutter senere vil også poengkonge Mika Partanen være med på hjemmefesten og han sender de kongeblå  opp i en tremåls-ledelse.

Det ble det siste målet i en periode hvor Vålerenga-spillerne til slutt klatrte å få et lite grep om gjestene fra Asker.

Dostie med første Vålerenga-goal

Med full kontroll etter to perioder skulle en kanskje tro at hjemmelaget ville slakke litt opp i den siste perioden. Men det ble på ingen måte hva som skjedde.

Etter bare ett og et halvt minutt ville fjorårets store poengplukker for Stjernen, Alex Dostie, presentere seg for sitt nye hjemmepublikum.

Da fant han det på tide å signere sitt første mål i kongeblå drakt med hjelp fra Jørgen Karterud og Gabriel Koch.

For tidligere Vålerenga-legende Tobias Lindström ble lørdagens gjensyn med Oslo øst av det triste slaget. Men "svorske" Lindström kunne likevel reise fra hovedstaden med en scoring under beltet etter å ha redusert til 5-2 etter halvspilt sisteperiode.

Sebastian Johansen
Sebastian Johansen og Vålerenga var klart giftigst lørdag ettermifddag.

"Tobbe"s scoring ga litt av selvtiliten tilbake fra gutta fra vest for byen. Det benyttet Thomas Valkvæ Olsen til å kutte enda mer inn på hjemmelagets ledelse, før Mika Partanen tenkte at nå er det nok gavmildhet fra vår side. Finnen sendte iskrigerne tilbake i en 6-3 ledelse.

Siste ord var likevel ikke sagt fra gjestene. Med ett og et halvt minutt igjen kunne Christian Bye redusere til 6-4.

Deretter tok Frisk ut keeper i jakt på flere scoringer og eventuell spilleforlengelse, men flere mål ble et ikke. Dermed kunne Vålerenga-spillerne innkassere din ellevte strake sier i toppserien.

Vålerenga - Frisk 6 - 4 (1-0,3-1, 2-3). Jordal Amfi. 3794 tilskuere. Hoveddommere: Per Gustav Solem / Christian Bo Persson. 1.per: 1-0 (08.12) Tommi Taimi (Daniel Bøen Rokseth / Andrew Nielsen). 2.per: 2-0 (24.34) Pontus Finstad (Sebastian Johansen / Taimi) 2-1 (25.43) Tobias Fladeby (Hampus Gustafsson) 3-1 (31.18) Martin Røymark (Sander Thoresen / Christopher Bengtsson) 4-1(36.17) Mika Partanen (Thomas Olsen / Mathis Olimb). 3.per: 5-1 (41.30) Alex Dostie (Jørgen Karterud / Gabriel Koch) 5-2 (50.33) Tobias Lindström (Thomas Valkvæ Olsen / Michael Haga) 5-3 (56.55) Valkvæ Olsen (Lindström) 6-3 (57.15) Partanen (Olsen / Kalle Ekelund) 6-4 (58.39) Christian Bye (Mikkel Christiansen). Utvisninger: VIF: 2x2min,1x5min og 1x20min FRI:7x2min, 1x5 og 1x20minP