Ampert foran Vålerenga-keeper Steffen Søberg etter at en Oilers-spiller nærmest forsøkte å tackle pucken i mål. Foto: Henning Skjelbreid

Tett og hardt da Oilers og Vålerenga slåss om tabelltoppen

Begge sto likt før kampen. Seierherrene ville kapre øverste plass på tabellen. Mye sto på spill da Vålerenga dro til Stavanger for å møte Oilers.

Mens rivalene møtes søndag, var det duket for topp-oppgjør i ishockeyens eliteserie lørdag kveld da to heltente lag entret isen i Stavanger.

Og det skulle bli en tøff batalje mellom Vålerenga og Oilers. Med mye taklinger og sogar en Oilers-spiller ut på båre. Men det startet uten scoringer. Første periode endte 0-0 og ingen av lagene hadde egentlig helt grep på matchen.

God Oilers-keeper

Men andre periode ble marerittaktig for Vålerenga-trener Roy Johansens iskrigere. Med to mål mot og ingen pucker bak Oilers keeper, sto det plutselig 2-0 til siddisene.

Vålerengas ellers så eminente keeper, Steffen Søberg, måtte kapitulere to ganger lørdag. Det endte med nederlag for Vålerenga mot siddisene. Foto: Henning Skjelbreid

I tredje periode ble det spillemessig bedre for Vålerenga. Men det ender kun med sjanser. Sjansene blir ikke omsatt i scoringer. Når Oilers-keeper Henrik Holm i tillegg er god, da hjalp det lite at Vålerenga klarer å få inn en redusering i tredje og siste periode. Kampen endte 2-1 til Oilers.

En ikke helt fornøyd Vålerenga-trener er smertelig klar over hvem som venter i neste runde. Da er det Storhamar og et nytt knalltøft oppgjør for Vålerenga.

— Vi føler at vi er med i matchen, men vi har utfordringer med å score mål. Vi scorer ikke i overtallsspillet, har masse sjanser også i 3. periode, men klarer ikke å sette inn den avgjørende pucken, sier Roy Johansen til VårtOslo.

— Hockey er en kontaktsport

— Holm er bra i mål for Oilers og jeg synes motstanderen vår jobber bra. Oilers gjør en bra match, ofrer seg og viser mye vilje. Dessverre for oss så vippa den feil vei i dag, mener Vålerenga-treneren.

Espen "Shampo" Knudsen og Roy Johansen har hat mye å smile over så langt i sesongen. Men mot Oilers ble det nederlag. Foto: André Kjernsli

— Det så ut som en veldig voldsom kamp med mye knuffing og faktisk også en Oilers-spiller som ble båret ut. Var det for tøft i dag?

— Nei, det var ikke noe å si på det. Det er en kontaktsport og det skal være fysisk, så i dag synes jeg det var pent. Ikke noe stygt i dag, egentlig. Men det var bra tempo og bra intensitet i kampen. Egentlig en bra hockeymatch, sier Johansen.

— Hva tenker du for Vålerenga nå? Oilers tok tabelltoppen.

— Neida, det ser bra ut. Vi har tapt to matcher nå hvor vi har vært spillermessig fullt på høyden. Problemet er Storhamar neste. Vi kommer tilbake igjen, det er helt sikkert, avslutter Vålerenga-treneren.

Powered by Labrador CMS