Arild Hermstad og Einar Wilhelmsen konkurrerer nå om andreplassen på MDG-lista i Oslo.
Arild Hermstad og Einar Wilhelmsen konkurrerer nå om andreplassen på MDG-lista i Oslo.

Finansbyråd utfordrer MDGs partileder på oslolista

Det er kamp om plassene høyt opp på Oslo-lista til MDG foran lokalvalget i 2023. Finansbyråd Einar Wilhelmsen har takket ja til å stille mot fungerende partileder Arild Hermstad nest øverst på Oslo-lista.

Publisert

Utfordringen om andreplassen på Oslo MDG-lista kommer etter et benkeforslag fra Sabina Syed, ifølge Avisa Oslo.

Arild Hermstad er innstilt til ledervervet i MDG, men står også på Oslo-lista foran kommunevalget til neste år. Finansbyråd Einar Wilhelmsen er foreslått til femteplass. Innstilt på topp er dagens miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav.

Wilhelmsen skal ha takket ja til å utfordre Hermstad.

– Viktig å vinne i Oslo

– Jeg tenker naturlig og bra at det er kamp om topplassene i Oslo. Det er alltid bra at det er kamp om plassene. Så er det opp til nominasjonskomiteen å bestemme, sier Hermstad, ifølge Avisa Oslo.

– Jeg ønsker å være en av toppkandidatene fordi jeg mener det er det aller viktigste for MDG er å vinne valget i 2023, og da er det utrolig viktig å vinne valget i Oslo. Vi har fått til mye i Oslo, men det gjenstår veldig mye, sier MDGs fungerende partileder.

— Jeg vil gi bånn gass

Til VårtOslo forteller Wilhelmsen at han ønsker å stille fordi han vil fortsette å forandre Oslo i minst fire år til.

— Vi har fått til så utrolig mye i Oslo. Det er bare å ta seg en liten tur ut, så ser man det, enten det er sykkelvei, mer kollektivtrafikk eller renere luft. Men det tar mer enn åtte år å rette opp i tiår med gamle feil, forteller Wilhelmsen til VårtOslo.

— Å stå på andreplass er en stor jobb og krever fullt fokus, forklarer finansbyråd Einar Wilhelmsen
— Å stå på andreplass er en stor jobb og krever fullt fokus, forklarer finansbyråd Einar Wilhelmsen

— Det som får meg til å gløde, og det som er så viktig med Oslopolitikken, er at man er så nær folk, og at det er så mye man kan forbedre. Å stå på andreplass er en stor jobb og krever fullt fokus. Jeg vil gi bånn gass i valgkampen, og fokusere 100% på den store jobben som skal gjøres etter valget. For dette laget skal styre Oslo i fire nye år, fortsetter han.

Syed: — Einar har gjort en solid jobb

— Mange av oss ble overrasket over plasseringen Einar ble innstilt til av nominasjonskomiteen. Jeg er derfor glad for å kunne fremme Einar som kandidat til andreplassen på lista. Einar har gjort en solid jobb som finansbyråd, og er en stor del av grunnen til at MDG har fått vist at vi er et styringsparti, forklarer Sabina Syed.

— I tillegg er Einar den mest erfarne Oslopolitikeren MDG har på listen. Arild har vært en svært god fungerende leder for MDG, og jeg håper han forlenget den tilliten på landsmøtet i november. MDG er opptatt av bærekraft, og det bør vi også være internt. Da tror jeg det er viktig at Arild får lov til å fokusere på å være partileder, uten å måtte være byråd samtidig, sier Syed.

Nominasjonsmøtet holdes onsdag neste uke.

Powered by Labrador CMS