Zaniar Matapour fanget av et overvåkingskamera på et spisested i Oslo før han drepte to menn og skadet over 20 personer utenfor Per på hjørnet og London pub.
Zaniar Matapour fanget av et overvåkingskamera på et spisested i Oslo før han drepte to menn og skadet over 20 personer utenfor Per på hjørnet og London pub.

Isolasjon av terrorsiktede Zaniar Matapour forlenges. - På et tidspunkt må den slutte, mener forsvarer

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) må fremdeles sitte i full isolasjon. Mandag ble isolasjonen forlenget med nye to uker. Nå vurderer Matapours advokat å anke kjennelsen om isolasjon.

Publisert

Også medieforbudet ble forlenget, opplyser hans forsvarer, advokat Bernt Heiberg, til NTB.

– Isolasjonsperioden har nå vart i lang tid, og på et tidspunkt må den slutte. Vi mener at den grensen er nådd per i dag, så får vi se om vi skal anke denne kjennelsen, sier Heiberg.

Fortsatt uklart om Bhatti er pågrepet i Pakistan

43-åringen er siktet for å ha begått drap og drapsforsøk med terrorhensikt etter å ha skutt mot gjestene ved Per på hjørnet og London pub natt til 25. juni i år.

To menn ble drept, og et titalls ble såret. En av teoriene politiet jobber etter, er at skytingen var hatkriminalitet rettet mot homofile.

Zaniar Matapour har ennå ikke villet forklart seg for politiet. Den siste tiden er tre andre personer siktet i saken, deriblant Arfan Bhatti, som Oslo-politiet ønsker utlevert fra Pakistan der han for tiden befinner seg.

I forrige uke kom nyheten om at Bhatti skal ha blitt anholdt av pakistansk politi, men Oslo-politiet har ennå ikke fått bekreftet dette.

Powered by Labrador CMS