MDG-politikere jubler for et utrolig godt resulatt av forhåndsstemmene under partiets valgvake på Sentralen i Oslo mandag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fortsatt rødgrønt flertall i hovedstaden. MDG nesten på 17 prosent, Ap under 20

Når forhåndsstemmene i Oslo er talt opp ligger det rødgrønne byrådet an til å kunne fortsette i fire år til. De fire samarbeidspartiene får nesten 55 prosent av forhåndsstemmene fra oslofolk.

Publisert

Med forhåndsstemmene i Oslo opptalt, har Ap 19,8 prosent, ned 12,2 prosentpoeng fra valget i 2015. MDG blir den store vinneren med nesten 17 prosent.

Oppslutningen til Miljøpartiet De Grønne (MDG) er hele 8,7 prosentpoeng høyere enn ved valget i 2015. Den er likevel noe under hva partiet har fått på enkelte meningsmålinger.

Fortsatt flertall

I Oslo har SV så lang fått 8,9 prosent av stemmene, noe som er en oppgang på 3,5 prosentpoeng. Rødt har så langt fått 8,1 prosent, en oppgang på 3 prosentpoeng.

Det rødgrønne byrådet i Oslo ser ut til å få ny tillit fra oslovelgerne. Foto: Oslo kommune / Sturlason

Dagens byråd består av Ap, SV og MDG og har støtte fra Rødt. Hvis resultatet fra forhåndsstemmene står seg, får de fire partiene 32 mandater. Med 59 representanter i bystyret er det to flere enn hva som trengs for flertall.

Høyre største parti

Høyre har fått 24 prosent av stemmene. Partiet er størst i hovedstaden, men oppslutningen er en nedgang på 7,8 prosent fra valget i 2015.

For debutanten Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) er det foreløpige resultatet 6,4 prosent, som er noe over hva partiet har fått på meningsmålingene. Det vil i så fall gi fire mandater.

Senterpartiet får ett mandat

Senterpartiet gjør et godt valg i Oslo. som ellers i landet. Basert på forhåndsstemmene får partiet 1,9 prosent, en oppgang på 1,3 prosentpoeng. Med det får Sp inn ett mandat i bystyret.

For de øvrige partiene er oppslutningen i Oslo som følger, med endring fra kommunevalget i 2015 i parentes: Kristelig Folkeparti 1,5 (-0,9), Venstre 4,3 (-2,5) og Fremskrittspartiet 5,6 (-0,4). Andre partier utenom FNB får 2,6 prosent.

Alle forhåndsstemmene i Oslo er talt opp, og tallet er 152.036. Dette utgjør 39,8 prosent av dem Valgdirektoratet antar vil bli avgitt i hovedstaden.

Tallene så langt er basert på telte stemmer. Prognosen for Oslo er først ventet etter midnatt natt til tirsdag.

Powered by Labrador CMS