Dette er Facebook-posten Høyres ordførerkandidat Anne Lindboe la ut. Og som hun og Oslo Høyre nå beklager.

Kraftig reaksjon mot utspill fra Høyres ordførerkandidat: - Det får være grenser for hvordan man omtaler titusenvis av ansatte

Nå legger Oslo Høyre og ordførerkandidat Anne Lindboe seg helt flate. Men før de rakk å gjøre det, kom det kraftig reaksjoner på Facebook-utspillet der Lindboe omtaler ufaglærte i Oslo kommune.

Publisert

- Det får være grenser for hvordan det er greit å omtale titusenvis av dyktige ansatte, ofte kvinner, i et yrke man ikke akkurat tjener fett, sier Eivor Evenrud (Ap) om utspillet fra Høyres ordførerkandidat.

I Facebook-posten sier ordførerkandidat Anne Lindboe (H):

"Det er for mange ufaglærte som ikke kan noen ting. Og noen har også veldig dårlig språk. Det må man gjøre noe med, for det kan være farlig".

- Dette er så drøyt

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Evenrud påpeker at uten ufaglærte ville hjemmetjenesten og eldreomsorgen i landet måtte legges ned.

Eivor Evenrud (Ap) med kraftig reaksjon på Høyre-utspill mot ufaglærte i kommunen.
Eivor Evenrud (Ap) med kraftig reaksjon på Høyre-utspill mot ufaglærte i kommunen.

- Hvem ordner måltider, steller, skifter klær, prater, trøster og lytter? Hvem tar på seg vaktene ingen andre vil ta? Mange av dem har jobba flere tiår i et yrke de færreste klarer stå i helt til pensjonsalder, skriver Ap-politikeren på sin Facebook-side.

- Dette er så drøyt. Hilsen ufaglært i hjemmetjenesten i mange år, skriver Evenruds partifelle, Henrik Dahl Jacobsen.

- Tatt ut av kontekst

Nå har Oslo Høyre rykket ut med beklagelse. Og skylder på at "kvalitetskontrollen sviktet".

- Det ble i dag delt en tekst på Oslo Høyres sosiale medier om eldreomsorgen i Oslo som beklageligvis ved en feil ble delt videre av ordførerkandidaten, skriver fylkespartiet på sin Facebook-side. 

- Et sitat fra en bruker i et redaksjonelt oppslag har blitt hentet ut av kontekst og fremstår som Oslo Høyres holdning til de hardtarbeidende kvinner og menn i eldreomsorgen heter det i beklagelsen fra Oslo Høyre.

Powered by Labrador CMS