Oslo 20240116. Politi inne på Holmlia bibliotek, der en 17 år gammel gutt tirsdag kveld ble skadd i det politiet tror er en knivstikking.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Politiet inne i ungdomsavdelingen på Deichman Holmlia. Her ble en 17 år gammel ungdomsarbeider knivstukket tirsdag ettermiddag.

En person er pågrepet etter knivstikkingen på Deichman Holmlia

En person er pågrepet etter at en 17 år gammel ungdomsarbeider ved Deichman Holmlia ble knivstukket tirsdag ettermiddag. 17-åringen er utenfor livsfare og ifølge pårørende har han det bra etter forholdene.

Publisert

– For kort tid siden har en person møtt hos politiet. Det er en person vi har lett etter i kveld, sier krimleder Håkon Johannessen i Oslo politidistrikt til NRK.

Vedkommende er pågrepet og formelt siktet.

Politiet: Ikke et tilfeldig angrep

Det var klokken 17.26 tirsdag ettermiddag at politiet fikk melding om hendelsen. 

En 17 år gammel ungdomsarbeider ble kjørt til sykehus etter at han ble knivstukket på Deichman Holmlia. Han ble stukket i låret.

– Han ble kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige, men moderate skader. Han er ikke avhørt ennå, sa Johannessen til NTB tidligere tirsdag kveld.

Gjerningspersonen kom inn i bibliotekets ungdomsavdeling, hvor 17-åringen var på jobb. 

Oslo 20240116. Holmlia bibliotek, der en 17 år gammel gutt tirsdag kveld ble skadd i det politiet tror er en knivstikking.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Flere barn skal ha vært tilstede og sett knivstikkingen i ungdomsavdelingen hos Deichman Holmlia.

Gjerningspersonen gikk målrettet til angrep mot 17-åringen, og han ble stukket i låret, ifølge politiet.

Tildekket ansikt

Politiet tror det kun var én gjerningsperson, men de utelukket tidligere på kvelden ikke at det kan ha vært flere involvert.

Gjerningspersonen hadde dekket til ansiktet, ifølge politiet.

– Det er ikke gjort funn av noe våpen, men vitner på stedet har beskrevet en kniv, sier Johannessen.

Politiet kjenner ikke til foranledningen for hendelsen.

Flere barn til stede

Det var flere barn til stede på biblioteket da hendelsen skjedde. Deichman opplyser i en pressemelding at det skadde 17-åringen er deltidsansatt og var på jobb som ungdomsarbeider da han ble knivstukket.

Oslo 20240116. Politibiler utenfor Holmlia bibliotek, der en 17 år gammel gutt tirsdag kveld ble skadd i det politiet tror er en knivstikking.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Flere politipatruljer søkte etter gjerningspersonen etter knivstikkingen i biblioteket på Holmlia tirsdag ettermiddag.

– Deichman Holmlia ble stengt i 18-tiden som følge av hendelsen. Biblioteket har normalt åpent til klokken 19. Lånere som var til stede, ble ivaretatt av Deichmans ansatte, sier kommunikasjonsdirektør Jørn Johansen i Deichman.

– Politiet foretar vitneavhør. Bibliotekets ansatte blir ivaretatt av bedriftshelsetjeneste. Deichman opprettet krisestab så snart som mulig etter varsling av hendelsen, sier Johansen.

– Sjokkerende

Ifølge Deichman opplyser guttens pårørende at det etter forholdene står bra til med ham.

Byråd for kultur og næring i Oslo, Anita Leirvik North (H), mener det er sjokkerende når grov vold som dette skjer på et bibliotek.

– Jeg tror de aller fleste føler seg trygg på et bibliotek, det skal være et trygt sted for alle. Da er det spesielt kjedelig når det skjer akkurat der, sier Leirvik North, som sier hun er glad for at det gikk forholdsvis bra med gutten.

Powered by Labrador CMS