Thaer, Anders, Sara og Ole Aleksander
Thaer, Anders, Sara og Ole Aleksander var noen av vertene som tok imot gaver og delte ut pepperkaker til de fremmøtte.

Julegavedugnad for Fattighuset: – Denne julen blir behovet enormt

Det strømmet inn med gaver fra private bedrifter, skoler og privatpersoner som ønsket å bidra med julegaver til Fattighuset denne helgen. – Mange sliter økonomisk.

Publisert

Mange har i høst fortalt om hvordan dårlig råd tærer på familien, på helsa, på stressnivået.

På Sentralen i Øvre Slottsgate samlet God jul, lille venns frivillige inn julegaver til barn i familier som har mindre å rutte med. Det var Anikken Hjelde (40) som startet initiativet, og i år går gavene til Fattighuset.

Anikken Hjelde, ildsjelen bak God jul, lille venn, kan mer enn noen annen kalles Julenissens hjelper. Hjeldes dugnad har gitt julegaver til utallige barn og ungdom.
Anikken Hjelde, ildsjelen bak God jul, lille venn, kan mer enn noen annen kalles Julenissens hjelper. Hjeldes dugnad har gitt julegaver til utallige barn og ungdom.

— Det har til tider vært utmattende, men det er en viktig jobb. Jeg føler ansvar overfor organisasjoner som Fattighuset og Frelsesarmeen og overfor de som til slutt mottar gavene, sier Anniken.

Sara, Magnus og mamma Marianne
Sara, Magnus og mamma Marianne syntes det er hyggelig å kunne gi en gave til de som trenger det.

Mange som sliter

– Det er veldig mange familier som sliter økonomisk og det er flere som ikke har muligheten til å kjøpe julegaver selv, ifølge God jul, lille venn. De samlet inn 2000 gaver til Fattighuset denne helga.

gaver
Et lite knippe av alle gavene som ble donert.

— Pågangen i år er stor, Det har skjedd noe ute i samfunnet. Det har alltid vært en hyggelig gest å gi bort en gave. Det har blitt en viktig handling. Også folk med jobb sliter med å få pengene til å strekke til, fortalte hun i fjor. I år er det ikke enklere.

Marianne Moe og Harald Seip
Marianne Moe og Harald Seip kom med en stor sekk gaver som de donerte til en god sak.

Går til Fattighuset

God jul, lille venn startet i 2012 da Hjelde startet et Facebook-arrangement for å dele ut gaver til de som trengte det. Over natta eksploderte det av folk som meldte seg på.

Eir, Celine, Danil og Cenxi
Eir, Celine, Danil og Cenxi fra Hosletoppen skoles 10. trinn kom med gaver donert fra deres klasse.

Julegavedugnaden skiller seg ut fra andre organisasjoner ved at de som melder seg som givere får utdelt et barn med kjønn og alder for å gjøre det mer personlig. Når innsamlingsdatoen nærmer seg, som i år, leverer folk gavene slik at de frivillige i God jul, lille venn kan gi gavene videre.

Bethina Alice Bredesen
Bethina Alice Bredesen leverer gaver med et smil.

For andre år på rad gikk innsamlingen til Fattighuset. De er en frivillig organisasjon som har som et mål å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon. Målet er å gjøre dette til en fast tradisjon, forteller frivillig Julie Storhaug.

Powered by Labrador CMS