Etter en uke med uro rundt nominasjon før stortingsvalget neste år ser det ut til at Siv Jensen får forventet topplass på Oslo Frps liste.
Etter en uke med uro rundt nominasjon før stortingsvalget neste år ser det ut til at Siv Jensen får forventet topplass på Oslo Frps liste.

Fylkesstyret i Oslo Frp enig om at partileder Siv Jensen bør toppe stortingslista

På et ekstraordinært møte i kveld vedtok et enstemmig fylkesstyre i Oslo Frp at de anbefaler nominasjonskomiteen at stortingslisten skal toppes av Siv Jensen.

Publisert

— Det har vært en uregelfestet praksis at partileder og nestledere settes først på listen som innstilles fra nominasjonskomiteen i sine respektive fylkeslag. Nominasjonskomiteen er suveren i sin innstilling. Styret i Oslo Frp anbefaler vanlig praksis, står det i uttalelsen som ble vedtatt enstemmig på Oslo Frps ekstraordinære fylkesstyremøte torsdag.

— Jeg angrer ikke

Dermed går styret tilbake på fylkesleder Geir Ugland Jacobsens åpning for å vrake partileder Siv Jensen fra førsteplassen foran stortingsvalget i 2021. Etter Ugland Jacobsens uttalelse lørdag krevde politisk nestleder Andreas Meeg-Bentzen et ekstraordinært fylkesstyremøte, noe det ble innkalt til tirsdag.

I uttalelsen heter det videre at «Styret i Oslo Frp vil i utviklingen av partiets politikk følge opp vedtatte resolusjoner».

– Jeg angrer ikke, men det er klart at jeg nok en gang har lært at ting kan tøyes, strekkes og misforstås. Det er ofte slik en fjær blir til høns, sier Ugland Jacobsen til Dagbladet.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS