Rammesøknaden for 200 nye studentboliger ved Akerselva og Grünerbrua er sendt inn. Målet er at det skal bli den første utslippsfri byggeplassen for studentboliger.

Første utslippsfrie byggeplass for studentboliger. I Brenneriveien ved Akerselva

Brenneriveien 11 ligger vakkert til ved Akerselva og Grünerbrua og vil bestå av næringslokaler i første etasje og cirka 200 studentboliger i 2. til 6. etasje.

Publisert

Studentsamskipnaden i Oslo sender denne uken rammesøknaden for bygging av 200 nye studentboliger i Brenneriveien 11 ved Grünerbrua, nær Blå og Vulkan. Prosjektet blir det første utslippsfrie studentboligprosjektet i Oslo, muligens i Norge.

– Dette blir den første helt utslippsfrie byggeplassen for studentboliger i Oslo, og så langt vi vet også i Norge. Studentsamskipnaden er en stor boligaktør, og vi håper prosjektet vil bidra til verdifull erfaring, sier administrerende direktør Andreas Eskelund.

Skal gjelde alle byggeplasser

Oslo er blant storbyene i Norge som har underskrevet en erklæring om at all bygge- og anleggsvirksomhet i byen skal være utslippsfri innen 2030.

– Utslippene fra byggeplassene må ned mot null de kommende årene. Studentsamskipnaden sitt prosjekt i Brenneriveien er et utmerket eksempel på hvordan en byggherre kan kutte utslipp av klimagasser samtidig som man får en bedre energiflyt og produktivitet på byggeplassen, sier markedssjef i Enova, Anna Barnwell, i en pressemelding.

Etter planen starter byggingen i løpet av første halvår 2022. Da skal de første studentene flytte inn i nybygget høsten 2023. Arealet er beregnet til nærmere 10 000 kvadratmeter. Det er bygg- og anleggsselskapet NCC som bistår Studentsamskipnaden i utviklingen av Brenneriveien 11.

Powered by Labrador CMS