Antallet fester som blir stanset av politiet øker. Politiet mottok over 100 hendvendelser og måtte rykke ut på 54 oppdrag relatert til festing rundt omkring i byen natt til idag. - Helt uforsvarlig, sier operasjonsleder André Kråkenes.

Politiet ut på 54 festoppdrag i natt. Operasjonsleder: - Hva er det folk tenker med?

Over 100 klager på festbråk ble sendt inn til politiet, som var nødt til å rykke ut på 54 ulike oppdrag relatert til festing. — Dette er helt uforsvarlig, sier operasjonsleder André Kråkenes.

Publisert

Natt til søndag rykket politiet ut til en fest mellom Huk og ParadisbuktaBygdøy. De anslår at det var flere hundre mennesker, antakelig i 20- og 30-årene, til stede.

Over 100 klager på festbråk

– Dette er en venners venner-fest som har utartet seg, forteller operasjonsleder Marita Aune til NTB.

Politiet opplyser til NRK at de var ute på 54 festrelaterte oppdrag i Oslo i natt. De fikk over hundre klager på festbråk, men rakk ikke å følge opp alle klagene.

Fikk problemer med overfylte busser

Politiet melder om mange kraftig berusede mennesker, og flere måtte bli ivaretatt av venner og kjente. At så mange skulle bort fra området, skapte også problemer med overfylte busser.

Operasjonslederen betegner situasjonene med mange folk samlet som uheldige med tanke på koronasituasjonen og smittevern.

Ikke noe smittevernpoliti

– Folk må oppfordres til å rette seg etter de anbefalingene som myndighetene gir. Vi får ikke vært noe smittevernpoliti. Folk må tenke seg om, sier operasjonsleder Aune.

Hun forteller at det natt til søndag har kommet inn så mange meldinger om støy fra fester at politiet ikke har hatt mulighet til å prioritere alt.

— Virker som en arrangert fest

Lørdag kveld var over 100 personer samlet i Middelalderparken i Oslo, og politiet stoppet festen. Meldingen om de festende personene kom litt etter klokka 21 lørdag kveld. Personene var i alderen 25 til 35 år og ble bedt om å forlate området.

Til VG opplyste operasjonsleder André Kråkenes at det virker som en arrangert fest.

— Helt uforsvarlig

– Dette er kommunalt område, da må man ha tillatelse, sa han.

Til Nettavisen sa operasjonslederen at han ikke skjønner hva folk tenker med.

– Jeg fatter eller begriper det ikke. Det er helt uforsvarlig med tanke på de smittevernreglene som er kommet, sa Kråkenes

Powered by Labrador CMS