Oslo 20230616. Røde kors er på plass under årets VG-lista på Rådhusplassen i Oslo.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Røde Kors hjelpekorps fikk nok å gjøre på Rådhusplassen under VG-listas konsert.

Hektisk for Røde Kors da 45.000 møtte opp på Rådhusplassen

Røde Kors har hatt mer å gjøre enn normalt under avvikling av VG-lista. Men det var lite fyll, sier politiet. — Med tanke på hvor mange som har vært samlet, har det ikke vært mange som har vært overstadig beruset,

Publisert

— Det har vært mer å gjøre enn normalt. Vi behandlet til sammen 396 skader under arrangementet. I fjor var tallet 155. Det sier vaktleder Anders OustorpOslo Røde Kors Hjelpekorps til NTB natt til lørdag.

Han understreker at det ikke har vært meldt om noen alvorlige hendelser.

Politiet: — Ikke mange berusede

— Jeg synes at de som har vært her, har vært utrolig flinke til å få i seg vann. Jeg har ikke tall på hvor mange glass vi har delt ut, men det er mange. I tillegg er ungdommen svært flinke til å ta vare på og hjelpe hverandre, sier Oustorp.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt sier til NTB at politiet ikke har noe nøyaktig tall på hvor mange som har tatt turen til gratiskonserten, men sier at det er snakk om flere tusen.

Ifølge Røde Kors skal det ha vært rundt 45.000 innom i løpet av kvelden.

— Med tanke på hvor mange som har vært samlet, har det ikke vært mange som har vært overstadig beruset, men noen er det jo, sier operasjonslederen.

Oslo 20230616. William Gamborg under årets VG-lista på Rådhusplassen i Oslo.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
William Gamborg under årets VG-lista på Rådhusplassen.

Han forteller videre at både politiet og arrangøren har vært godt forberedt i forbindelse med hetebølgen som har ligget over Sør-Norge.

Godt gjennomført

— Det er gjort mange gode grep. Selv om noen sikkert er preget av temperaturen, virker det som de allerede fleste koser seg i varmen, sier operasjonslederen.

Ved 1.30-tiden natt til lørdag hadde politiet avsluttet sin tilstedeværelse.

— Vi har avsluttet på stedet, men er fortsatt godt synlig og til stede i bybildet for å trygge folk, opplyste politiet da.

— Arrangementet er gjennomført på en god måte. Politi og arrangør har samarbeidet godt, og politiet har hatt få hendelser i forbindelse med dette, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS