Andrew Nielsen
Den venstrefattede backen veier 102 kilo, fordelt på 193 centimeter og er tidligere vinner av sluttspillet i American Hockey League.

Canadisk back-kjempe (26) skal forsterke Vålerengas forsvar

– Her har vi fått en storvokst forsvarsspiller som fortsatt er ung og spiller et hardt fysisk spill. Vi var ute etter han allerede i fjor, men da var det umulig.

Publisert

Canadiske Andrew Nielsen (26) har signert for Vålerenga og debuterer sannsynligvis hjemme mot Storhamar 4. november.

Den venstrefattede backen veier 102 kilo, fordelt på 193 centimeter. Nielsen er tidligere vinner av Calder Cup (sluttspillet i American Hockey League), og står med 258 kamper i American Hockey League over åtte sesonger.

Hva er American Hockey League?

American Hockey League (AHL) er en ishockeyliga på det nest høyeste profesjonelle nivået i USA og Canada. De fleste lagene i National Hockey League (NHL) har en samarbeidsklubb i AHL hvor de sender sine yngre framtidshåp hvor de kan utvikle seg til å kunne ta steget til NHL.

– Her har vi fått en storvokst forsvarsspiller som fortsatt er ung og spiller et hardt fysisk spill. Vi var ute etter han allerede i fjor, men da var det umulig. Vi har fulgt han gjennom hele fjorårssesongen og er veldig glade for at dette løste seg, sier sportssjef Anders Myrvold.

Spiller tøft og fysisk

Den canadiske back-kjempen er ventet å ankomme Oslo 1. november og vil trolig være aktuell for sin første hjemmekamp i Jordal Amfi når Storhamar kommer på besøk 4. november.

– Først og fremst er han en fantastisk bra to-veis-back. Han kommer til å tilføre styrke og offensive kvaliteter i forsvarsspillet, og bidra over hele banen, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Oslo 20230926. Vålerengas trener Fredrik Andersson under kampen i eliteserien i ishockey mellom Vålerenga og Lørenskog på Jordal amfi.
Vålerengas Fredrik Andersson er svært fornøyd med den nye back-erstatningen for Mark Auk, som nå er ute av spill mesteparten av sesongen.

– Det jeg liker med amerikanske og canadiske spillere er at de stort sett alltid har riktig karakter og holdning, og at de kan spille litt tøft og fysisk. Det blir veldig viktig fremover, og spesielt inn i sluttspillet. Vi skal gi Andrew litt tid når han kommer, men jeg er helt sikker på at han vil bli veldig god for oss, sier Andersson.

Erstatter Mark Auk

Han er lettet over at  Andrew Nielsen er på plass kun dager etter det ble kjent at Vålerenga-backen Mark Auk blir ute i minst fire måneder.

– Behovet ble intensivert da Mark ble skadet og vi følte at vi måtte styrke backsiden, sier en fornøyd Andersson.

– Trenger å bli mer robuste

Med unntak av noen få kamper i den østerrikske serien under Covid-pandemien, har hele karrieren til Nielsen vært i Nord-Amerika.

Åtte av sesongene har vært i AHL, der han står med 258 kamper, 21 mål og 64 assister. Sesongen 2017/18 vant han Calder Cup med Toronto Marlies, etter syv lange finalekamper mot Texas Stars.

Toronto Marlies er farmerlaget til Toronto Maple Leafs, som draftet Nielsen i 2015.

– Jeg føler at vi nå har et mer komplett lag. Vi har et veldig fartsfylt lag, men trenger å bli mer robuste når det drar seg til. Andrew bidrar med både styrke og tøffhet, sier Myrvold.

Powered by Labrador CMS