Tommi Taimi, Stian Solberg og Gabriel Koch.
Tommi Taimi (t.h) og backkollegene Stian Solberg og Gabriel Koch kunne juble etter seieren over Comet torsdag kveld.

Brukte 30 minutter på å våkne - så rant Vålerenga-målene inn

Etter lørdagens sviende tap mot erkerival Storhamar, slo Vålerenga hardt tilbake mot lille Comet torsdag kveld.

Med første femtedel av seriespillet over, har seriestarten til iskrigerne fra Jordal vært absolutt akseptabel. Helgas 4-0-tap mot erkerival Storhamar på bortebane sved, men ellers har laget så absolutt vist at de kan kjempe med alle de forventede topplagene.

Torsdagens transportetappe mot nyopprykkede Comet fra Halden ble etter en elendig første periode av de kongeblå aldri spennende, og dermed en god opptur for revansjesugne spillere som kom seg tilbake på vinnersporet igjen.

– En tvilsom start på kampen

I Vålerengas første møte med Halden-klubben på 19 år tok det hele en og en halv periode før hjemmelaget virkelig våknet.

– Jeg vil kalle starten vi hadde på kampen tvilsom, men de to siste periodene synes jeg vi spiller veldig bra, sier hovedtrener Fredrik Andersson til VårtOslo.

Thomas Olsen.
Thomas Olsen og Vålerenga-løperne slet lenge med å score mot Comet.

Svensken var mindre blid i den første periodepausen.

– Vi snakket om hva vi måtte gjøre ute på isen og hva vi måtte rette på. Responsen på den praten er jeg veldig godt fornøyd med, sier han.

– Trenger en klasseback raskt

Kampens store spiller torsdag kveld var svorske Kalle Ekelund. Backen stod for hele to mål og en assist, og var som hovedtrener Andersson enig i at den første perioden ikke var bra fra østkantlaget.

– Det tok tid før vi kom i gang i dag, men utover i kampen synes jeg vi er klart bedre enn Comet, mener Ekelund.

Det at både han, Tommi Taimi og Daniel Bøen Rokseth stod fram under torsdagens kamp var viktig i et lag hvor det nå, med det lange skadeavbrekket for amerikaneren Mark Auk, kan bli smått med kvalittetsbacker i kampene framover.

– Vi har noen unggutter som kan prestere bra, men vi trenger virkelig å hente inn en kvaltetsback så raskt som mulig, mener hovedtrener Andersson.

I det arbeidet er sportssjef Anders Myrvold allerede godt i gang med å finsikte potensielle forsterkninger i transatlantisk hockey.

– Vi er i gang med å se på spillere, men skal du hente noen må du virkelig treffe. Det er ikke veldig enkelt i et marked hvor det er mange større hockeynasjoner enn vår som snuser på de samme spillerne, understreker Myrvold.

Elendig førsteperiode

Før kampstart var det et nærmest unisont krav fra Vålerenga-fansen at hjemmelaget måtte reise seg etter tapet mot erkerival Storhamar lørdag ettermiddag. Den kampen var den svakeste østkantklubben har vist denne sesongen, og spesielt midtperioden var dårlig fra iskrigernes side.

Ute på isen var det dog lite som tidlig i den første perioden tydet på at hjemmelaget ville stråle denne torsdagskvelden. Faktisk skjedde det svært lite de førte snaut ti minuttene av kampen, og da perioden snek seg inn i de siste halvdel var det ikke avfyrt flere enn fem skudd mot noen av keeperne.

Heller ikke den andre halvdelen av perioden ble noen rysare av en forestilling. Men med et drøyt minutt å spille skulle backen Kalle Ekelund endelig åpne hjemmelagets målkonto.

Men hva hjelper det når "miniputten" Comet bare sekunder senere kunne utlikne ved svenske Pelle Hedlund.

Dermed gikk lagene til førte pust i bakken like langt i målprotokollen.

Målene rant inn

Hadde de første tjue minuttene vært en skuffelse fra hjemmelaget, var ikke starten av midtperioden veldig mye bedre. Vel virka hjemmelaget litt friskere i det offensive spillet, men nok en gang slet de med å skape de virkelig gode målsjansene.

Med halve perioden spilt skulle backkjempen Ekelund lade børsa på nytt, og nok en gang fløy pucken inn bak Comet-keeper Kristian Høvik.

Så trengte Jørgen Karterud kun to minutter før han satt iskrigernes tredje scoring for dagen. Dermed kunne hjemmelaget senke skuldrene og puste litt lettere.

Sander Thoresen
Sander Thoresen stoppes av Comet-keeper Kristian Høvik.

Torsdagen skulle også bli backenes store kveld for hjemmelaget. Hadde svorske Kalle Ekelund scoret lagets to første mål, ville ikke den finske visekapteinen Tommi Taimi være noe dårligere da han satte kveldens fjerde puck bak en mer og mer frustrert gjestekeeper.

Like før sluttsignalet for perioden gikk skulle så Mika Partanen, i overtall, sørge for at Vålerenga-spillerne kunne ta med seg en veldig komfortabel ledelse inn i garderoben til siste pauseprat.

Ingen tvil til slutt

Med en super innspurt i den siste delen av midtperioden, var det meste av spenning drept før droppen gikk for torsdagens siste tjue minutter ute på isparketten på Oslos østkant. Til igjen å gjøre kampen på noen måte spennende, var forskjellen i kvalitet mellom de to lagene etterhvert for stor.

Og da Vålerengas Kåre Benjamin Byrkjeland etter fire minutters spill måtte sette seg to minutter i utvisningsboksen, fikk hjemmelaget hele to muligheter til å score i undertall, men lyktes dessverre ikke helt.

Med like mange spillere på isen igjen skulle iskrigerne likevel vise at de ikke var ferdige med å putte gummien i buret. Med vel åtte minutter spilt av de siste tjue kunne Pontus Finstad øke til 6-1.

Heller ikke i sitt andre overtallsspill for kvelden klarte østfoldingene fra Halden å skape noen ting som helst, og dermed kunne kaptein Martin Røymark stå for kampens siste mål.

Vålerenga - Comet Halden = (1-1,4-0,2-0)

Jordal Amfi

1693 tilskuere

Hoveddommere: Robin André Berg / Per Gustav Solem

1.per: 1-0 (18.41) Kalle Ekelund (Christopher Bengtsson / Kåre Benjamin Byrkjeland) 1-1 19.15 Pelle Hedlund (Elias Antonsen / Sebastian Kauppila)

2.per: 2-1 (30.32) Ekelund (Mika Partanen / Herman Mowe) 3-1 (32.44) Jørgen Karterud 4-1 (35.50) Tommi Taimi (Pontus Finstad / Daniel Bøen Rokseth) 5-1 (39.27) Partanen (Bengtsson / Mathis Olimb)

3.per: 6-1 (48.45) Pontus Finstad (Sebastian Johansen / Mowe) 7-1 (57.24) Martin Røymark (Bengtsson / Ekelund)

Utvisninger: VIF: 2x2min COM: 1x2min